Esther Niubó Cidoncha

Esther  Niubó Cidoncha

Esther Niubó Cidoncha

  • Secretària d'Educació Partit dels Socialistes de Catalunya Ampliar
  • Directora Fundació Rafael Campalans
  • Diputada Parlament de Catalunya
  • Portaveu a la Comissió d'Ensenyament Paralement de Catalunya
  • Portaveu al tema sectorial d'Europa Parlament de Catalunya
Ampliar
  • Representa a Alt Penedès/Garraf, BCN (Gràcia, l'Eixample)

Nascuda a Barcelona, l’any 1980.
Casada, una filla.

Portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya i directora de la Fundació Rafael Campalans, el think-tank del socialisme català.

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, en l’especialització de Relacions Internacionals, per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Màster en Política Internacional per la Université Libre de Bruxelles, en Comerç Exterior i Economia Internacional per la Universitat de Barcelona, i en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra-Johns Hopkins University.
Ha treballat com a analista a la Secretaria de Política Europea i Internacional del PSC (2001-2004), i com a assessora al Parlament Europeu (2004-2009). També ha col•laborat en les campanyes del PSC a les eleccions al Parlament Europeu de 2009, a les eleccions autonòmiques de 2010 i a les eleccions generals de 2011.
De gener de 2010 a 2012, va ser col•laboradora acadèmica del Departament de Ciències Socials d’ESADE.
És directora de la Fundació Rafael Campalans des de 2013, fundació on va treballar anteriorment com a coordinadora de les Relacions Institucionals i Internacionals (2010-2013).
En el XIIè Congrés del PSC (desembre de 2012) va ser escollida Secretària de Política Europea del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), càrrec que va exercir fins al juny de 2014.
També va participar com a membre en la comissió responsable d’elaborar un reglament per celebrar eleccions primàries per elegir un candidat/a del PSC a presidir el govern de la Generalitat de Catalunya (2012), i va realitzar funcions de portaveu del partit (2013-2014).
En les eleccions al Parlament Europeu de maig de 2014, va ser la candidata número 2 del Partit dels Socialistes de Catalunya (nº 15 del PSOE). 

Camps obligatoris

Termes i condicions

  • Alt Penedès/Garraf, BCN (Gràcia, l'Eixample)