Un president ha de tenir mirada àmplia i generosa, i no veure només la meitat del país

  • MIQUEL ICETA
  • Actualitzat:
  • Creat:

Carmen Calvo assegura que "amb la llei i diàleg trobarem una solució per a Catalunya perquè, mentre d'altres construeixen trinxeres, nosaltres construïm convivència, maduresa i equilibri"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha defensat avui la necessitat que “els polítics siguin capaços de fer un esforç d’empatia amb els que pensen diferent” i "no extremar les diferències, sinó buscar acords”. En aquest sentit, Iceta ha lamentat que “el president de la Generalitat només veu mig país, quan hauria de tenir mirada àmplia i generosa” i que ens cal un president que “no posi cara d’ensurt quan escolta una opinió diferent a la seva”. Per al primer secretari del PSC, el president Torra “ha demostrat en molt poc temps que no està fer per governar” i ha lamentat que “a Catalunya, que és un país fantàstic, les coses no van bé des de fa massa temps”.

En l'acte de proclamació del candidat socialista a l'alcaldia de Mataró a les eleccions municipals de maig, David Bote, en el qual també ha participat la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, Iceta ha demanat que “s’aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat”, i que les forces polítiques “decideixin si estan al costat del progrés o del retrocés, d’una Europa més forta o d’una més dividida i desorientada”.

En aquesta línia, la vicepresidenta Calvo ha reivindicat que “sis de cada deu euros del projecte de Pressupostos està destinat a pensions, salari mínim interprofessional, beques, polítiques d’igualtat... els qui no votin aquests pressupostos hauran d’explicar-ho”, ha dit. Així, ha afegit que l’executiu espanyol “està i estarà a l’alçada del que exigeix el moment", amb un govern “fort, que aposta per la intel·ligència, i que treballa amb serietat i entusiasme, ferms i segurs”.

Calvo, a més, ha assegurat que “aquest govern no pensa abandonar Catalunya ni utilitzar-la per posar-la en contra de la resta d’Espanya”, i ha defensat que parla amb les forces independentistes perquè “amb la llei i el diàleg trobarem una solució per a Catalunya”“Mentre d'altres construeixen trinxeres, nosaltres construïm convivència, maduresa i equilibri", ha afegit.

 

Paraules clau: