Tot el que no sigui votar socialista és facilitar un govern de dretes

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta fa una crida a no quedar-se a casa el 28A: Arribar al govern no és una rifa, si volem que governi Pedro Sánchez, s'ha de votar a Pedro Sánchez

"Aquestes eleccions són binàries: o avançar o retrocedir" ha alertat aquest matí la cap de llista del PSC a les eleccions del 28A, Meritxell Batet, durant la Festa de la Rosa de Ripollet, on ha deixat clar que "tot el que no sigui votar socialista és deixar pas al govern de dretes". Batet considera que som en un moment decisiu pel futur del nostre país. Per això ha demanat "dir prou als insults, a la confrontació i a seguir perdent trens" i "recuperar la Catalunya d'avantguarda, innovadora, amb talent i que tenia reconeixement al món".

Batet ha recordat als presents que el govern socialista "ha fet més en 10 mesos que 8 anys de govern del PP". Per això creu que "tenim molts motius per sentir-nos orgullosos i sobretot per defensar aquestes setmanes un gran projecte per Espanya".

Per la seva banda, el secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos, ha defensat que el PSOE "ha deixat ben clar com i per a qui treballa, mentre que la dreta només sembla que estigui decidint qui lidera el seu espai, fent les seves primàries". Ábalos ha volgut advertir a la resta de comunitats autònomes que "aquells que parlen constantment del 155 i de treure l'autogovern a Catalunya, parlen també per a la resta de comunitats, perquè plantegen la recentralització" i ha recordat que Espanya "és rica i diversa, i la pluralitat és el que ens fa grans".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat als assistents "que no es quedin a casa i vagin a votar, perquè poder governar no és una rifa". Iceta ha defensat una Espanya respectuosa, amb progrés econòmic, justícia social i s'ha preguntat què podrem fer si tenim més diputats, si en 10 mesos el govern de Pedro Sánchez ha fet coses extraordinàries: "Per això si volem que segueixi Pedro Sánchez, s'ha de votar a Pedro Sánchez".

Paco Aranda, número 6 a la llista per Barcelona al Congrés, ha donat les gràcies a Batet, Ábalos  i Iceta per "donar la cara per la convivència, el diàleg i per un futur millor, i sobretot per donar la cara per una persona que ha tornat la dignitat i l'esperança al nostre país". Per Aranda, "això és el que està en joc el 28A", per això ha demanat que ningú es quedi a casa "perquè res està decidit".

Finalment, el candidat socialista a les eleccions municipals de Ripollet, Luís Tirado, ha reclamat "un país amable, integrador, feminista, federal, contra el racisme i compromès amb el medi ambient". Per Tirado "això és el que votarem el 28A i tots els vots compten. Tots hem d'anar a votar si no volem que la dreta governi".

Paraules clau: