Si algun partit ha fet propostes variades i de continguts per la investidura ha estat el PSOE

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta veu el govern de Torra "més dividit i desorientat que mai" i li reclama "complir amb les seves obligacions i presentar el projecte de pressupostos al Parlament"

"Cridem a tothom a fer els màxims esforços per arribar a un acord d'investidura i evitar la convocatòria de noves eleccions" ha demanat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en la roda de premsa posterior a la reunió d'inici del curs polític de l'executiva socialista. Iceta ha considerat que "en aquests moments no hi ha les condicions per fer un govern de coalició" i ha recordat que demà, dimarts, Pedro Sánchez presentarà una nova proposta per acostar posicions: "D'aquí al 23 de setembre falten molts dies, veurem que passa, però la veritat és que si algun partit ha fet propostes variades i de contingut, ha estat el PSOE" ha destacat el líder socialista, que ha denunciat que Podemos "sembla més preocupat per la seva posició al govern que no pas en els mateixos continguts de l'acció de govern".

Iceta també ha fet valoració de la marcada divisió demostrada pels partits independentistes aquest estiu, denunciant que el govern "no ha perdut ocasió per demostrar com de dividit i desorientat està". El primer secretari socialista, s'ha fet ressò de les declaracions dels partits independentistes sobre una possible investidura de Puigdemont o un govern de concentració, considerant-les "ocurrències degudes a la desorientació" que pateixen JxCat i ERC.

Preguntat per la negociació dels pressupostos de la Generalitat, Iceta "espera" que el govern "compleixi amb les seves obligacions i presenti el projecte al Parlament, cosa que no va fer l'any passat" i s'ha mostrat obert a dialogar si el govern els convoca a una reunió: "pel diàleg, per l'estabilitat, la creació d'ocupació i la implementació de polítiques socials sempre es pot comptar amb el PSC" però a la vegada ha alertat que "un govern dividit i un president de la Generalitat que diu que s'ha d'apostar per la confrontació no poden comptar amb els i les socialistes". Finalment, el socialista considera que "si no hi ha pressupostos, s'ha d'anar a eleccions, perquè davant un govern tan desorientat com el que tenim el que cal és obrir una nova etapa política".

Finalment, Iceta ha anunciat que el PSC participarà en els actes institucionals de la Diada de l'11 de setembre. El primer secretari del PSC confia que aquestes activitats siguin molt concorregudes i que tothom pugui celebrar la diada amb esperit cívic i convivencial, des del respecte també a les expressions més polítiques. En aquest sentit, ha recordat que les institucions "tenen l'obligació de pensar en el conjunt de la ciutadania i promoure la màxima participació en els actes".

Preguntat per la sentència i per la nova iniciativa independentista, Tsunami democràtic, Miquel Iceta ha recordat que es pot estar en acord o desacord però les sentències s'han de complir: "nosaltres acatarem la sentència del Tribunal Suprem sigui quina sigui, i crec que els que es manifesten també l'acaten, perquè la sentència se seguirà complint, sigui quina sigui" ha conclòs.

Paraules clau: