Si algú no pot oblidar que no tothom comparteix les seves opinions aquest és el president de la Generalitat

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta insta al candidat a la presidència de la Generalitat a recosir Catalunya, “amb una actitud respectuosa i empàtica amb els qui han patit, per una circumstància o una altra” perquè “si aquí no hi cap tothom, no hi acabarà cabent ningú”

Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)
Miquel Iceta, en un moment del debat al Parlament (ACN)

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha retret avui al candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, que no faci un esforç d’empatia i respecte i es posi a la pell de les persones que han patit situacions doloroses durant els darrers mesos a Catalunya, “per una circumstància o per una altra”. “Si algú no pot oblidar que no tothom comparteix les seves opinions i punts de vista és el president de la Generalitat, o dit d’una altra manera, una persona que no estigui preparada per acceptar que no tothom pensa com ell, no pot ser un bon president”, ha deixat clar.

 

Miquel Iceta, que ha recordat afirmacions a les xarxes  socials i a través d’articles del candidat respecte Espanya i els catalans que se senten espanyols, l’ha emplaçat a que les seves decisions i actuacions concretes desmenteixin aquesta impressió; “Sr. candidat, si aquí no hi cap tothom, no hi acabarà cabent ningú” i “per recosir el país s’ha de tenir una actitud molt respectuosa i empàtica”.

 

“La via unilateral va fracassar, no reprenguem un camí que sabem que té uns costos enormes per a tots”, ha reclamat el líder dels socialistes catalans entrant a valorar la intervenció del candidat Quim Torra. Iceta ha recordat que la institució de la Generalitat es governa des de Catalunya, no des de Berlín o des de Waterloo, i que “no és acceptable el concepte de govern interior i govern exterior, nosaltres no volem un president temporal i per delegació”. “Tampoc és acceptable supeditar les institucions de la Generalitat a un fantasmagòric Consell de la República que no ha estat elegit per ningú. Facin l’esforç de separar una legítima qüestió política i personal amb el que ha de ser el normal funcionament de les nostres institucions”.

 

Miquel Iceta, que ha fet una crida a les formacions independentistes a situar-se en un escenari previ als passats 6 i 7 de setembre i, per tant, de respecte a les institucions d’autogovern i les lleis, ha recordat a la majoria parlamentària que no és una majoria ciutadana; “no va haver-hi més d’un 50% de vots a forces partidàries de la independència”.

 

“Ara necessitem estabilitat política i normalitat institucional, necessitem impulsar l’activitat econòmica, necessitem garantir el progrés social i podem trenar àmplies aliances per ampliar l’autogovern i millorar el finançament de la Generalitat”, ha afirmat el president del grup; “avui es tracta de recuperar el control de les institucions d’autogovern i de refer consensos a Catalunya, de governar bé pensant en tothom i d’obrir escenaris de diàleg, negociació i pacte amb les institucions de l’Estat; si en algun moment creu que la nostra aportació pot ajudar no ho dubti”, ha conclòs Miquel Iceta.

 

 

 

*Adjuntem intervenció íntegra

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: