Res no està conquerit per sempre, cal seguir lluitant tal com ens va ensenyar Dolors Renau

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

La presidenta del Congrés i candidata del PSC, Meritxell Batet, ha participat en l'acte d'homenatge a Dolors Renau, juntament amb la vicepresidenta del Govern de l'Estat en funcions, Carmen Calvo, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Meritxell Batet ha homenatjat Dolors Renau recordant que "fou una dona feminista quan ser feminista no estava de moda, com ara. Dones com la Dolors van haver d'obrir-se pas contra tot. Contra una societat profundament masclista, i contra una dictadura". "En els darrers quaranta anys aquest país ha fet un salt extraordinari, i aquest salt és encara més extraordinari en el cas de les dones", ha afegit.

La cap de llista del PSC ha explicat que "Dolors Renau va pertànyer a la generació que va saber apostar per la política, per la recerca de l'acord i per la força de les institucions", i ha destacat que "els qui van haver de lluitar per les llibertats i contra la dictadura sabien de la importància de construir institucions democràtiques, fixar grans acords i treballar des del seu respecte i el respecte dels altres. Aquesta és la política que volem i que volem recuperar".

Batet ha destacat que "si algú fa 40 anys ens hagués dit que avui el Govern estaria compost per més dones que homes, que hi hauria un 48% de diputades al Congrés, que els quatre principals partits tindrien a dones de portaveu, o que a les aules universitàries les noies serien de llarg majoria, se l'hagués titllat d'il·lús, i ara és una realitat".

"És en moments com aquest que l'exemple de la Dolors i de tantes i tantes dones com ella ens és tan necessari. L'exemple de la lluita constant, i de la voluntat de seguir avançant en tots els àmbits", ha conclòs Batet.

Per altra banda, la vicepresidenta del Govern de l'Estat en funcions, Carmen Calvo, ha explicat que "quan pensava en la Dolors Renau durant molt de temps pensava que era veritat el que deia Shakespeare: 'el teu caràcter és el teu destí'. I jo crec que el caràcter de Dolors va ser el seu destí i la seva força".

Calvo també ha afirmat que "quan veies la Dolors Renau intervenir i defensar, no deixava ni un sol fil per debatre. Ens donava molta força, i això és molt important", i ha afegit que "afortunadament ara ens sentim més fortes que mai, i que sàpiguen els nostres adversaris que això és imparable".

Així mateix, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha volgut recordar Dolors Renau com "una de les primeres dones a dir que la vida té un enfocament polític". "Destacaven en ella les conviccions i la tenacitat, l'empatia, i una especial tendresa", ha conclòs.

Paraules clau: