Raúl Moreno: “Ni es desplega la llei d’infància, ni el Pacte per la Infància, ni es doten econòmicament”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat socialista afirma que “en aquest tema no hi ha enemics exteriors, sinó una deixadesa de 7 anys per part del Govern. No permetrem que cap menor dormi ni en els calabossos de la Ciutat de la Justícia ni a l’Institut Anatòmic Forense”

El diputat socialista Raúl Moreno ha recordat avui al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies que “Pedro Sánchez aposta per un Alt Comissionat d’Infància, mentre el Govern llença la tovallola. Ni es desplega la llei d’infància, ni el Pacte per la Infància, ni es doten econòmicament”. “En aquest tema no hi ha enemics exteriors, sinó una deixadesa de 7 anys per part del Govern català. No permetrem que cap menor dormi ni en els calabossos de la Ciutat de la Justícia ni a l’Institut Anatòmic Forense, com hem hagut de veure recentment”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció, Moreno ha dit al conseller que “per una qüestió de dignitat, vol fer el favor de convocar la Comissió Interdepartamental de Seguiment dels protocols contra els abusos sexuals, que s’ha reunit dos cops en tres anys? Així controla el govern els protocols existents?”. En aquest sentit, ha recordat les lleis socials aprovades i no desenvolupades a Catalunya: Llei d’Infància i Adolescència (2010), Llei d’Accessibilitat (2014), Llei llengua signes catalana (2010), Llei lluita contra la violència masclista (2008), Llei Drets LGTBI i contra l’homofòbia (2014).

 

“Senyor conseller, farà alguna cosa per reduir l’espera d’un any per rebre un certificat de discapacitat? Som un país en llista d’espera: per una prestació de dependència, per una plaça de residència, per una intervenció quirúrgica, per rebre la Renda Garantida de Ciutadania...”, ha conclòs

 

Paraules clau: