Que les víctimes no estiguin soles és responsabilitat de totes i tots

  • Lídia Guinart
  • Actualitzat:
  • Creat:

"El Govern de l'Estat té entre els seus objectius prioritaris les polítiques feministes i, entre elles, la lluita contra la violència masclista", explica Lídia Guinart

La diputada del PSC al Congrés i portaveu de la Comissió del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, Lídia Guinart, ha explicat avui que "l'emergència sanitària que estem vivint en els últims mesos ha significat per a milers de dones víctimes de violència de gènere una situació de doble dificultat".

En la compareixença de la ministra d'Igualtat al Congrés, Guinart ha subratllat que "el Govern de l'Estat té entre els seus objectius prioritaris les polítiques feministes i, entre elles, la lluita contra la violència masclista". "Que les víctimes no estiguin soles, i que trobin suport, és responsabilitat de totes i tots", ha insistit.

La diputada ha explicat que des del 14 de març "el Govern Central ha estat pendent de totes aquelles dones víctimes de violència de gènere", i ha valorat positivament les campanyes informatives realitzades pel Govern de l'Estat, l'adaptació de serveis com el 016, i la disposició de noves eines i recursos per fer més fàcil l'avís davant d'una situació de perill.

"Diferents ministeris estan posant en marxa propostes que van en la direcció de protegir més i millor a les dones que pateixen violències masclistes", ha remarcat la portaveu, que ha aplaudit l'actuació del ministeri de l'Interior per aplicar el sistema 'Viogén', i posar en marxa del botó 'SOS' de l'aplicació Alertcops amb la col·laboració del ministeri d'Igualtat.

CCAA i ajuntaments

"El Govern de l'Estat no sols manté el compromís, sinó que ja ha acordat amb les CCAA el criteri de repartiment dels fons de 2020", ha subratllat la portaveu. Així mateix, ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha registrat avui una iniciativa perquè els fons del Pacte d'Estat contra la violència de gènere puguin utilitzar-se amb caràcter pluriennal.

Sobre els fons del Pacte d'Estat pels ajuntaments, Guinart ha manifestat que "sabem que és voluntat d'aquest Govern incrementar-los quan tinguem uns nous pressupostos", i ha realçat el paper fonamental de les entitats locals en matèria de violència de gènere.

 

La igualtat és el futur

La portaveu ha recalcat que "és important no abaixar la guàrdia en l'època de desescalada, i tampoc durant el que hem anomenat nova normalitat", i ha celebrat que "l'Ingrés Mínim Vital serà de gran ajuda per a moltes dones que han de sortir urgentment d'una situació de violència masclista".

Durant la seva intervenció, Guinart ha recordat als diputats de JxCat que el Govern de la Generalitat ha retallat en l'última dècada un 31% de les partides pressupostàries destinades a protegir a les dones. "Catalunya té una xarxa d'atenció que arriba només a una de cada deu dones víctimes de violència masclista", ha criticat.

Dirigint-se al Partit Popular, la diputada ha apel·lat a la responsabilitat i ha retret que "cap partit que pretengui dir-se democràtic ha de desmarcar-se del consens en aquesta defensa dels drets humans de les dones". "La igualtat és el futur i el futur només serà amb igualtat" ha conclòs.

Paraules clau: