PSC tindrà quatre portaveus, cinc portaveus adjunts, i una Presidència de Comissió al Congrés

  • Actualitzat:
  • Creat:

Marc Lamuà serà el portaveu de Cultura; Montse Mínguez, de Pressupostos; Mercè Perea, del Pacte de Toledo, i Lídia Guinart, del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

El PSC tindrà quatre places de portaveu de Comissió al Congrés dels Diputats, uns nomenaments que s'han ratificat avui a la reunió del Grup Parlamentari Socialista. Marc Lamuà (diputat per Girona) serà el portaveu de la Comissió de Cultura; Montse Mínguez (Lleida), portaveu de la Comissió de Pressupostos; Mercè Perea (Barcelona), portaveu del Pacte de Toledo, i Lídia Guinart (Barcelona) de la Comissió del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Per altra banda, el diputat Arnau Ramírez (Barcelona) serà portaveu adjunt de la Comissió d'Afers Exteriors, mentre que Francisco Aranda (Barcelona) exercirà de portaveu adjunt de Política Territorial; Sandra Guaita (Tarragona) serà portaveu adjunta d'Universitats; Carmen Andrés (Barcelona) portaveu adjunta de Sanitat, i Sònia Guerra (Barcelona) de Formació Profesional.

Així mateix, el diputat Joan Ruiz (Tarragona) serà el president de la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals per la Discapacitat, Francisco Aranda vicepresident de la Comissió de Defensa; Sandra Guaita vicepresidenta de la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme; Carmen Andrés vicepresidenta de la Comissió Mixta d'Addiccions, i Arnau Ramírez vicepresident de la Comissió Mixta d'Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

Per altra banda, Sònia Guerra serà secretaria primera de la Comissió del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, i Montse Mínguez secretaria segona de la Comissió d'Afers Econòmics i Transformació Digital.

Aquestes designacions se sumen al nomenament de José Zaragoza com a portaveu adjunt del Grup Socialista, càrrec que ja va exercir a la XII i a la XIII legislatura. D'aquesta manera, queda tancada l'estructura del PSC dins el Grup Socialista al Congrés dels Diputats.

Paraules clau: