PSC pregunta al Govern si ampliarà les mesures ja aprovades en habitatge arran de la COVID19

  • Actualitzat:
  • Creat:

PSC-Units alerta que el Govern de la Generalitat, a diferència d’altres governs autonòmics, no ha posat en marxa encara cap sistema d’ajuts per al pagament del lloguer d’habitatge habitual fora del parc públic d’habitatge de la Generalitat.

La pandèmia originada pel COVID19 i les conseqüències que aquesta provoca han conduit a una crisi social i econòmica sense precedents que ha ocasionat que molts sectors poblacionals hagin quedat en un situació de vulnerabilitat insostenible.

La disminució d’ingressos, causada per l’aturada de l’activitat, ha posat al límit la capacitat econòmica de moltes famílies, en especial, a l’hora d’atendre el pagament del lloguer dels seus habitatges. En aquest sentit, el Govern d’Espanya, per mitjà de l'Ordre TMA/336/2020, de 9 d'abril, per la qual s'incorpora, substitueix i modifiquen els programes d'ajuda del Pla estatal d'habitatge 2018-2021, en compliment del que es disposa en els articles 10, 11 i 12 del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per a fer front al Covid-19, publicada en el BOE d'11 d'abril, va obrir el camí i va establir els criteris per a l’aplicació de les ajudes, però han de ser les comunitats autònomes les que posin en marxa els seus programes.

D’altra banda, el Govern d’Espanya, conscient de la necessitat de destinar més recursos a l’habitatge, preveu posar a disposició del Govern de la Generalitat, 14.5 milions d’euros extres per ajudes al lloguer.

Però, el Govern de la Generalitat, a diferència d’altres governs autonòmics, no ha posat en marxa encara cap sistema d’ajuts per al pagament del lloguer d’habitatge habitual fora del parc públic d’habitatge de la Generalitat.  

És per aquest motiu que la diputada de Socialistes i Units per Avançar, Rosa Maria Ibarra, ha entrat a registre unes preguntes per tal que el Govern informi sobre si té previst el desplegament d’un sistema d’ajuts per al pagament del lloguer d’habitatges no inclosos al parc públic, per persones vulnerables a causa del COVID19,  ampliar les mesures ja aprovades en matèria d’habitatge i  perquè el Govern no ha posat en marxa encara cap mecanisme d’ajuts per al pagament del lloguer d’habitatges no inclosos al parc públic.

 

Adjuntem les preguntes entrades a registre*

Fitxers adjunts:

Paraules clau: