Consellera, han humiliat i menystingut Lleida i ha de plegar per incompetència

  • Òscar Ordeig
  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament ha interpel·lat avui al Govern pel confinament de Lleida, alguns pobles del Segrià i de la Noguera

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha sentenciat que “patim un Govern que oblida que Lleida existeix, que fa política sense analitzar les seves potencialitats i les polítiques públiques necessàries per al seu progrés, sense preguntar, sense interès i amb un menysteniment històric que es repeteix reiteradament”. Ordeig ha interpel·lat avui el Govern de la Generalitat i, concretament, a al Consellera de Salut, per la gestió de la pandèmia del Covid-19 i el confinament de Lleida, alguns pobles del Segrià i de la Noguera. “Consellera, han humiliat i menystingut Lleida i ha de plegar per incompetència”, ha dit. 


El diputat socialista ha afirmat que “avui Lleida és un clam i ha dit prou davant la gestió del Govern. Un clam d’estupor i indignació per com es prenen les decisions i com s’expliquen, amb una manca total de consideració i de respecte cap al territori”. En aquest sentit, ha dit, “crec que no s’ha actuat igual a Barcelona, Girona o Tarragona; quan es tracta de Lleida la sensació és que tornen a arribar tard i malament”. “Han demostrat no conèixer Lleida, confinant pobles en que ni tant sols hi ha contagis, no han preguntat als alcaldes o als sanitaris, no es destinen suficients recursos a un territori ja prou castigat per les retallades i no els importa aturar l’economia de Lleida el temps que calgui” ha dit, i ha afegit que “reclamem mesures iguals o similars a les que s’han pres a Barcelona, on es permet l’obertura de bars i restaurants i algunes activitats culturals amb les mesures necessàries”


Òscar Ordeig també ha qüestionat que tingui sentit el confinament “sense un control exhaustiu de l’aïllament de positius i rastrejament de contactes i contactes i quarantenes. Unes mesures per les que no hi ha posats els recursos”. Així mateix, Ordeig ha plantejat si “actuar abans hauria evitat arribar fins aquí o almenys arribar en millors condicions” i ha recordat que “els alcaldes del Baix Segrià feia setmanes que alertaven de la falta de personal sanitari i de seguretat per fer complir les mesures de protecció mentre vostès tancaven consultoris rurals”. En aquesta línia, ha preguntat “perquè no es va preparar cap dispositiu per l’arribada de temporers?” i ha instat a recuperar les ajudes per la construcció d’allotjaments que va eliminar el Govern del President Mas o establir un subsidi pels temporers que no puguin treballar"


Per tot plegat, el diputat del PSC ha reclamat “respecte i deixar de banda perjudicis i estereotips cap a Lleida, que s’escolti i es faci cas de les demandes, informació transparent i directrius clares, un pla d’ajudes econòmiques i socials digne, més personal sanitari i més efectius de Mossos d’Esquadra i sumar Cossos i forces de seguretat de l’Estat, cal demanar ajuda a l’Estat”. En aquest sentit, ha dit, “aquest govern s’ha instal·lat tant en la queixa, el greuge i el tacticisme de cadira que s’han oblidat de governar i de la gent i no ens ho mereixem; Lleida i Catalunya no s’ho mereix” i ha recordat que “Lleida i el Pirineu és el territori de Catalunya on més s’ha retallat des de 2010, on hi ha hagut més fuga de metges de tot l’Estat, on es fa menys obra pública de Catalunya i on més hem patit la recentralització i retallada de serveis públics”


Finalment, Òscar Ordeig ha posat en dubte que “la Consellera de Salut tingui l’autoritat suficient per seguir en el càrrec desprès de com han anat les coses” i ha afirmat que “cal donar confiança, i vostès l’han perduda tota a Lleida”.

 

Paraules clau: