No volem una Espanya negra o dividida: volem una Espanya de progrés, drets i llibertats

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC proclama les seves i seus caps de llista a les eleccions generals del 28 d'abril: Meritxell Batet per Barcelona, Marc Lamuà per Girona, Montse Mínguez per Lleida i Joan Ruiz per Tarragona

El Primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que els candidats socialistes a les eleccions generals són “una part important del nostre projecte i hem de guanyar les eleccions del 28 d’abril. El repte electoral del 28 d’abril és clar: o treballem per seguir construint una Espanya on hi capiguem tots o estarem malmetent la convivència, la llibertat i el progrés que el nostre poble demana. Les eleccions del 28 d’abril son una cruïlla: la continuïtat d’una esquerra progressista i dialogant o unes dretes que ens farien retrocedir dècades”. En aquest sentit, s’ha referit a la celebració del 8 de març i ha assenyalat que “us vull a tots al carrer amb pancartes i amb banderes. Quan reclamem una victòria àmplia la volem per als valors de progrés i llibertat. Estan matant dones pel fet de ser dones, i això no és crim qualsevol: és un assassinat masclista que afecta els drets i les llibertats de totes i de tots. Si les dones no són lliures, els homes tampoc”.

 

Avui el PSC ha celebrat l'acte de proclamació dels seus i seves quatre caps de llista a les eleccions generals del proper 28 d'abril: Meritxell Batet per Barcelona, Marc Lamuà per Girona, Montse Mínguez per Lleida i Joan Ruiz per Tarragona. Durant la seva intervenció, Miquel Iceta ha assegurat que “les possibilitats d’avenç del nostre país són enormes. L’Espanya que estem construint és a les mans de totes i tots els espanyols. Volem combatre la resignació, Espanya és un país d’oportunitats i de llibertats, de gent que sap molt bé el que costa aixecar una família, de gent que sap el que costa arribar a final de mes. No volem una Espanya negra o dividida, volem una Espanya de progrés”. “Amb Pedro Sánchez s’ha demostrat que es pot governar d’una altra manera, amb diàleg, revertint les retallades i eixamplant els drets i les llibertats. I això és el que està en joc el 28 d’abril, davant tres dretes reaccionàries i que només generen crispació”, ha dit.

 

La ministra de Política Territorial i Funció Pública i candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha indicat que el 28 d0abril “sortim a guanyar” i que “defensem un projecte de llibertat, igualtat i solidaritat que busca sempre la justícia social, que és el que necessita Espanya en aquests moments. A les generals, i també a les municipals i a les europees”. “Volem aixecar una Espanya moderna, res de quedar-nos en el blanc i negre, perquè el que volem és fer passes endavant. Portem massa anys sense esperança, s’ha acabat l’apel·lació als greuges, hem de dir prou a les trinxeres, a la política que busca la confrontació i fractura la societat. Catalunya porta massa temps amb llums curtes. Volem un futur on es situïn els reptes reals”, ha afegit.

 

Segons Meritxell Batet, “volem fer política en majúscules per a totes les catalanes i els catalans, per a totes les espanyoles i espanyols”.

 

Per la seva banda, José Luis Ábalos, secretari d’organització del PSOE i ministre de Foment, ha afirmat a l’acte que “Espanya ha de parar la dreta” i ha denunciat que “els de la nova política, els que diuen que venen a regenerar la política, van al mercat d’ocasió a buscar vells polítics. És astorador com de vella s’ha fet la nova política en poc temps”. “El problema del senyor Casado és que no només no li anirà bé, és que a més es carregarà el PP. I al senyor Rivera tampoc li anirà bé: és curiós el poc temps que els ha durat el compromís amb Catalunya”, ha afegit.

 

 

Paraules clau: