Necessitem un bon govern pel que vindrà. Cal que Torra clarifiqui ja el calendari electoral

  • Actualitzat:
  • Creat:

Granados demana al Govern posar fil a l'agulla i que adapti ràpidament la Renda Garantida de Ciutadania a l'Ingrés Mínim Vital que es posa en marxa avui

"Tenim un govern de la Generalitat desbordat per les seves divisions internes i la seva feblesa i això s'ha traduït en una sensació de desgavell en aquest darrers mesos" ha explicat aquest matí la Viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, en una roda de premsa en la que ha demanat que Torra clarifiqui el calendari electoral.

Per Granados "portem 10 anys perduts amb governs independentistes en els que hem perdut lideratge i ERC ha decebut a propis i estranys al capdavat d'una gestió poc diligent dels problemes dels catalans i catalanes".

En aquest sentit, la Viceprimera secretària del PSC ha posat de manifest "el contrastast entre el govern de l'Estat, que acaba d'arribar i que s'ha trobat amb haver de gestionar una pandèmia com la que estem vivint, i que està tirant endavant polítiques per a les persones, i els deu anys de governs independentistes a Catalunya, que van retallar la RMI, i que no han acabat el reglament de la RGC fins tres anys després d'aprovar-se". Per això ha demanat a la Generalitat que "posi fil a l'agulla i ens digui com es complementarà l'Ingrés Mínim Vital que avui es posa en marxa, amb la RGC".

Granados també ha explicat el que traslladarà aquesta setmana el grup socialista al Parlament. Una moció d'educació en la que es demana al conseller Bargalló "que busqui el consens de la comunitat educativa per afrontar el proper curs", una interpel·lació d'habitatge per reclamar al conseller Calvet que movilitzi recursos propis i no només gestioni els que arriben de l'estat, i una interpel·lació sobre món local per posar de relleu la soledat que han patit els ajuntaments durant la pandèmia i reclamar un pla de xoc econòmic i social.

Finalment Granados ha anunciat que divendres 19 i dissabte 20 de juny es realitzarà l'Escola feminista Dolors Renau, on es realitzaran diverses meses per aprofundir sobre les polítiques feministes i que comptarà amb la presència de Carmen Calvo, Meritxell Batet i Miquel Iceta a la inauguració i de Adriana Lastra i Eva Granados a la cloenda.

Paraules clau: