No deixarem de cercar solucions acordades, és l’única manera de tirar endavant

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Meritxell Batet afirma que “el PSC és el partit que porta els problemes del carrer a les institucions i no els problemes de les institucions al carrer. Alguns parlen molt de Catalunya, però en deixen fora més de la meitat”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que a les eleccions municipals “ens juguem un altre cop donar estabilitat als governs i una estabilitat social i econòmica que els nostres ciutadans reclamen i es mereixen”. “Hem de proporcionar un punt de trobada el més ampli millor. No és veritat que la majoria de gent vulgui una baralla política i es resigni a una fractura social. Convé superar la fracturar i trobar aquells elements que ens permetin tirar endavant, guanyar la batalla del finançament i la cohesió social. No deixarem de cercar solucions acordades, és l’única manera de tirar endavant”, ha afegit.

 

Miquel Iceta ho ha dit a l’obertura de la sessió del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del PSC que s’ha celebrat aquest matí al Casal Joan Reventós. El Primer Secretari del PSC ha indicat que “no mirem el ciutadà diferent en funció de quina sigui la seva idea política. La nostra tasca s’adreça al conjunt de la societat. Aquesta dimensió del respecte a la diversitat i el foment de la convivència ha de ser el centre de la política, i més a nivell local. “Ens rebel·lem contra el frontisme, no volem una Catalunya dividida en dos meitats que no es parlen. Volem recuperar aquells consensos que tants van costar fer, com els consensos lingüístics i a l’escola”, ha dit.

 

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assegurat que “el país que tenim avui és producte en gran mesura de les polítiques socialistes, que perduren i ens fan sentir orgullosos, com la sanitat universal recentment recuperada; els serveis educatius que va voler retallar el PP; els serveis a la dependència, que tornaran a ser una prioritat als Pressupostos, o la Llei d’Igualtat”.

 

“Les eleccions del 2019 són importants perquè marquen una nova etapa. Hem demostrat des dels ajuntaments que el PSC som una força per treballar per a les persones. Els problemes dels ciutadans no es resolen amb grans discursos, sinó amb hores i entrega, i això és el que regidores i regidors, alcaldesses i alcaldes, fan des dels municipis. El PSC és el partit de la Catalunya real, el que porta els problemes del carrer a les institucions i no els problemes de les institucions al carrer. Alguns parlen molt de Catalunya, però en deixen fora més de la meitat”, ha explicat.

 

Per la seva banda, el secretari de Política Municipal, Jaume Collboni, ha afirmat que “s’obre una porta a l’esperança en aquest país després de pràcticament una dècada de crisi econòmica i financera”. “Mentre el Govern d’Espanya ha revertit retallades en aquests últims mesos, a Catalunya continuen amb el procés i no fan res per millorar la situació dels nostres serveis. Des dels ajuntaments, a peu de  carrer, farem possible el canvi de les polítiques regressives i treballarem per la reconciliació”.

 

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha assenyalat que “el nostre model és senzill, en el que garantim la igualtat d’oportunitats per a tothom, és un model de la cohesió social i de crear serveis de qualitat per donar dignitat a les nostres ciutadanes i ciutadans”.

 

 

Paraules clau: