Manel de la Vega defensarà al Senat mesures urgents per pal·liar els efectes del Glòria

  • Actualitzat:
  • Creat:

En el text es sol·licita elaborar un informe sobre els danys produïts, la declaració de zona greument afectada i ajudes directes pels danys materials

Els senadors per Tarragona Manel de la Vega i Santi Castellà
Els senadors per Tarragona Manel de la Vega i Santi Castellà

El Grup Socialista al Senat defensarà en el Ple de dimarts de la setmana vinent una moció en la qual reclamarà la posada en marxa d'una sèrie de mesures urgents per a pal·liar els danys ocasionats pels últims temporals registrats a la costa mediterrània. Concretament, els temporals Amelie, Bernardo, Cecile, Daniel, Elsa, Fabián i Glòria, el que ha causat conseqüències més devastadores en el nostre territori. L’encarregat de defensar la iniciativa per part del grup socialista serà el senador del PSC Manel de la Vega. 

 

A Catalunya, les zones més afectades pel temporal van ser les Terres de l'Ebre i les comarques del nord i sud de les províncies de Barcelona i Girona respectivament. El text reclama que es declarin mesures excepcionals a les àrees afectades i que s'estableixi un pla per analitzar l'impacte ecològic i mediambiental al delta de l'Ebre. També proposa que es faciliti als ajuntaments i veïns el suport necessari per a la tramitació d'assegurances, ajudes i la sol·licitud a la Comissió Europea de la concessió d'ajudes a través del Fons de Solidaritat de la UE.

 

Per tot això, els socialistes a la Cambra Alta insten el Govern a elaborar, en col·laboració amb la resta d'Administracions afectades, i com més aviat millor, l'Informe sobre els danys produïts pels diversos temporals i quantificar el seu abast. També proposa procedir a la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil i aplicar les mesures del Reial Decret 11/2019: ajudes directes pels danys materials, beneficis fiscals, concessió de bestretes sobre ajudes i subvencions i habilitació de crèdits extraordinaris.

 

Adjuntem el text de la moció.

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: