Hem de reivindicar que la cultura és part del catàleg de drets de l'Estat de Benestar

  • Marc Lamuà
  • Actualitzat:
  • Creat:

La Comissió de Cultura i Esport del Congrés aprova la proposició no de Llei del Grup Socialista relativa a l'impuls d'un Pacte d'Estat per la Cultura

"Aquesta iniciativa és un element més de les respostes que hem de donar des de la política als estralls que ha produït la pandèmia de la COVID-19, i per tant, hem de tenir altura de mires i entendre'ns, tot i que pensem diferent", ha explicat el diputat del PSC al Congrés i portaveu de Cultura del Grup Parlamentari Socialista, Marc Lamuà.

El diputat ha destacat que el Pacte d'Estat per la Cultura hauria de pivotar en dos grans eixos: La cultura com a dret i la cultura com a recurs. "Hem de reivindicar que la cultura és part del catàleg de drets de l'Estat de Benestar", ha insistit Lamuà, que ha assenyalat que "com a ciutadans necessitem la cultura per un ple desenvolupament individual i col·lectiu".

Durant la seva intervenció, el portaveu ha recordat que la cultura a Espanya dona feina a 687.000 persones, i ha destacat que "no ens podem permetre perdre aquest sector que representava el 3,3% del PIB, una part essencial del nostre teixit productiu". "El sector cultural ha de ser un dels vectors de creixement per a Espanya. Hem d'aprofitar i reconèixer aquest potencial, i això només es farà reforçant-ho", ha indicat.

Lamuà ha recalcat que el Pacte d'Estat per la Cultura ha de ser "transversal", i consolidar "el dret essencial" dels nostres ciutadans i ciutadanes a l'accés a la cultura. Així mateix, el portaveu socialista ha fet una crida a la responsabilitat i ha instat a tots els grups parlamentaris a "aportar el seu granet de sorra" a través de la seva tasca parlamentària a la comissió.

Paraules clau: