La resposta a la crisi sanitària té molt a veure amb el canvi que Catalunya necessita

  • Assumpta Escarp
  • Actualitzat:
  • Creat:

Assumpta Escarp afirma que “necessitem un bon govern, que marqui i encerti les prioritats, que sigui eficient i eficaç en la gestió de les competències i dels recursos”

La portaveu de Salut del Grup Socialista, Assumpta Escarp, ha afirmat avui que “la COVID-19 ha posat en evidència el millor i el pitjor d’aquest sistema sanitari, que el Govern han deixat als ossos mentre en cantaven les excel·lències. El millor, els professionals, la seva implicació, la seva capacitat d’autoorganització. Però el Govern ha estat incapaç de passar de l’aplaudiment al reconeixement i els ha posat al límit de les seva resistència”.

 

Al ple específic de Salut celebrat avui al Parlament, Escarp ha indicat que “a l’Atenció Primària, el primer que s’ha de preguntar el Govern es per què els professionals han convocat una vaga. Els ciutadans i ciutadanes no poden contactar amb el seu metge, no s’han reobert els consultoris i tenim CAPS tancats, el centres estan col·lapsats en la diagnosi de la COVID-19”. “No es fa el seguiment de les malalties cròniques, la telemedicina no substitueix, ni de lluny la necessitat de l’atenció presencial. Qui torna a patir les mancances d’atenció torna a ser la gent gran, els que necessiten més seguiment.  I els més vulnerables”, ha dit.

 

“Mentre l’Atenció Primària fa de mur de contenció del creixement de la COVID-19, també evita el col·lapse hospitalari, està atent a residencies i escoles i  vol fer el seguiment dels seus pacients no COVID. El que fa el Govern és, en la major tradició republicana,  presentar un nou Pla. I encara  no sabem com han acabat els altres”, ha afegit.

 

Escarp ha assenyalat que “reiterem la nostra proposta per un pacte per la salut, per un sistema de salut eminentment públic, universal, equitatiu i de qualitat La resposta a aquesta crisi sanitària té molt a veure amb el bon govern, amb el canvi que Catalunya necessita, un canvi d’horitzó, de perspectiva i de lideratges polítics”. “Necessitem un bon govern, que marqui i encerti les prioritats, que sigui eficient i eficaç en la gestió de les competències i dels recursos, que basi la seva relació en la cooperació i la col·laboració entre governs, ha conclòs.

 

Paraules clau: