La millor contribució que podem fer és deixar treballar a la justícia

  • EVA GRANADOS
  • Actualitzat:
  • Creat:

La portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar recorda que "avui som davant d'un pas més d’un procés judicial i, fins que no hi hagi sentència, hi ha presumpció d'innocència per a tots els processats i processades"

La portaveu del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Eva Granados, ha recordat aquest migdia que “el sistema funciona amb separació de poders i que cadascú ha de fer la seva feina: els polítics fem les lleis i els jutges l’apliquen”. Després que s’hagin conegut els escrits de les acusacions provisionals de l’advocacia de l’Estat i de la Fiscalia, Granados ha manifestat “com hem fet sempre, respecte a les decisions judicials, als seus instruments, mecanismes i procediments” perquè “defensem la independència judicial i l’autonomia de la Fiscalia”. En aquest sentit, ha explicat que “avui som davant d’un pas més d’un procés judicial” i, per tant “fins que no hi hagi sentència hi ha presumpció d’innocència per a tots els processats i processades”. Així, la portaveu parlamentària ha evidenciat que “serà la sala del tribunal suprem qui dicti la sentència, i no l’advocacia de l’Estat, ni la Fiscalia”.

En una compareixença als mitjans, Eva Granados ha recordat que “hi ha en marxa un procés judicial que haurà d’esclarir les responsabilitats d’unes personalitats públiques que es van saltar les lleis i ens van portar al precipici”. Per a Granados, "la millor contribució que podem fer els representants polítics davant un judici és deixar treballar a la justícia" i, ha afegit, “la nostra feina és treballar perquè no es tornin a produir els fets que ens han portat fins aquí". Per això, ha conclòs, "els socialistes fem política de distensió, de desescalada del conflicte, de treballar pel diàleg”.

Paraules clau: