La Crida intenta reeditar una unilateralitat que ja és via morta

  • Jaume Collboni
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC es felicita per l'interès dels partits catalans en participar en la taula de diàleg proposada per Iceta i lamenta l'absència de Ciutadans:"només busquen rèdit electoral"

Jaume Collboni, secretari de política municipal del PSC, ha volgut expressar aquest matí "la preocupació de molts demòcrates davant la victòria de Bolsonaro, un nou Donald Trump al continent americà" a Brasil. Collboni ha denunciat la campanya feta per Bolsonaro "amb missatges masclistes, homòfobs i que expressen clarament una predilecció per un sistema dictatorial més que un sistema democràtic" i ho ha considerat "un avís a totes les democràcies del món davant els populismes i nacionalismes creixents".

Per Collboni "democràcia és defensar el pluralisme, les institucions, governar per tots i respectar les minories". En aquest sentit ha denunciat que la Crida, moviment polític constituït aquest cap de setmana i impulsat per Puigdemont i Torra "és un intent de reeditar o allargar la via morta que ha suposat la unilateralitat". i suposa "la primera batalla després de la desfeta del procés". Una desfeta que ha quedat demostrada en el primer aniversari dels fets de l'octubre passat, davant les conseqüències que han tingut en l'economia, en la societat i en les institucions.

Pel líder socialista,un cop vist l'engany del procés i que la DUI va ser un fracàs col·lectiu, el que cal és "seguir la vía del diàleg que ha obert el govern socialista de Pedro Sánchez". En aquest sentit, ha valorat molt positivament la voluntat dels partits que conformen l'arc parlamentàri català per seure a la taula de diàleg proposada pel PSC i que Torra ha acceptat convocar, lamentat però l'absència de Ciutadans, "que un cop mes amb la seva negativa a participar  demostren que en realitat volen perllongar el conflicte per treure redit electoral. Arrimadas sembla més preocupada per fer campanya electoral a Andalusia que per fer la feina per la que la van votar molts catalans" ha lamentat.

Finalment el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, ha valorat l'operatiu policial d'aquest matí a Barcelona, com a "necessari" i com "el fracàs de les polítiques de seguretat de Colau". El candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona ha recordat que fa molt de temps que s'estàn denunciant els problemes de seguretat de la ciutat "i no ha estat fins que Barcelona s'ha situat en el número 1 del rànquing de ciutats menys segures d'Espanya que l'alcaldessa s'ha decidit a actuar". Collboni ha urgit a Colau i Buch a que no s'aturin en aquest operatiu i tinguin com a "següent estació" la Plaça Catalunya, "ocupada per més d'un centenar de venedors il·legals en aquests moments.

Paraules clau: