L'esforç de reconstrucció de Catalunya l'ha de liderar la Generalitat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta anuncia que el grup socialista registrarà demà a primera hora al Parlament la proposta de Comissió d'Estudi sobre el Pacte per la Reconstrucció Social i Econòmica a Catalunya.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha anunciat aquest matí que el grup socialista registrarà demà a primera hora al Parlament la proposta de Comissió d'Estudi sobre el Pacte per la Reconstrucció Social i Econòmica a Catalunya. Una proposta que ha rebut de moment el suport de Comuns, PP i Ciutadans i que està a l'espera de conèixer el posicionament de la CUP i els grups de govern "que ho estan estudiant, però també estan esperant a conèixer la posició del govern de Catalunya sobre aquesta qüestió" ha explicat el líder socialista. Per Iceta, "l'esforç de reconstrucció requereix de grans acords de país, i convé que sigui liderat pel govern però comptant amb representats políticis, socials i del món local".

Miquel Iceta també ha anunciat avui que els i les socialistes "considerem necessari crear un fons específic per dotar de més recursos al departament d'educació per poder fer front a les distorsions que el covid19 ha causat en el món educatiu".

Pel que fa a l'entrada de la fase 1 avui mateix, el PSC ha fet seu el plantejament que diversos alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana van traslladar a Torra aquest cap de setmana, per tal que l'àrea de Barcelona no es divideixi per regions sanitàries (Barcelona ciutat, regió metropolitana nord i regió metropolitana sud), ja que "és sotmetre a Barcelona a un trossejament que no té justificació i que és de difícil compliment"

Finalment, Iceta ha lamentat que el Casal Socialista Joan Reventós hagi patit aquesta matinada un atac a través del llançament d'un còctel Molotov: "Res no justifica la violència. Els socialistes continuarem treballant des del respecte a les idees dels altres, l'acció política i la paraula" ha conclòs Iceta.

Paraules clau: