Iceta a Torra: "El seu activisme posa en risc l'autogovern. Dimiteixi i convoqui eleccions"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta alerta que "cal condemnar sense pal·liatius i sense matisos qualsevol forma de violència" i demana a Torra "ser coherent" i dimitir

"Apel·lo a la seva responsabilitat perquè dimiteixi i convoqui eleccions, i deixi que algú altre es posi al capdavant del govern" ha reclamat aquest matí el president de Socialistes i Units per Avançar, Miquel Iceta, al president Torra durant la seva intervenció en el ple per parlar sobre la sentència del Tribunal Suprem, en la que ha considerat que la concepció política i l'actitud de Torra "posen la independència per sobre de la convivència i el porten a menystenir la seguretat ciutadana i la defensa dels drets de tots els catalans pensin com pensin" i ha lamentat que en les seves mans "l'autogovern català torna a estar en risc com a finals del 2017".

Iceta ha iniciat la seva intervenció recordant que sigui l'opinió que pugui merèixer la sentència del Tribunal Suprem "ha de ser acatada, i especialment per les institucions", i explicant que "no té cap sentit enfrontar la legitimitat del poder judicial amb el caràcter representatiu de les institucions i això és el que estan fent amb les seves actituds profundament irresponsables i amb conseqüències que veiem aquests dies als carrers i places de pobles i ciutats de Catalunya". En aquest sentit, el líder socialista considera que "totes les opinions són legítimes, però no ho són totes les formes en les quals s'expressen. I, com hem dit sempre, cal condemnar sense pal·liatius i sense matisos qualsevol forma de violència." Per això ha destacat "el ple suport del grup socialista a la tasca dels Mossos d'esquadra, de la Policia nacional i la Guàrdia civil en l'esforç d'assegurar la seguretat ciutadana i els drets de tots" reiterant que "un govern no ha de cridar a la desobediència, oblidant el seu paper institucional".

Per Iceta "el que cal fer a partir d'ara és retornar a la política el que mai hauria d'haver sortit del marc de la política. I això sols és possible des del respecte pel marc legal que pot ser modificat a través de processos de reforma a través dels mecanismes i les majories previstos a la mateixa llei." Finalment, el president de Socialistes i Units per Avançar, ha recriminat al Govern la seva actuació dels darrers dies i hores: "Esperàvem un Govern que tranquil·litzés la població, que recolzés els cossos i forces de seguretat que ens garanteixen els drets de tots. I esperàvem un Govern que condemnés la violència sense embuts ni pal·liatius, que es desmarqués dels actes incívics. Però el Govern no va aparèixer perquè Catalunya no té un govern efectiu" ha lamentat, "President, vostè pensa com a molt en mig país. No li estic demanant que renunciï a les seves idees, però sí que li exigeixo que vetlli pels drets de tots, tant dels que comparteixen les seves idees, com els d'aquells que no les comparteixen. I aquests dies no ha estat així. La seva principal obligació és promoure la convivència, garantir la seguretat ciutadana i assegurar l'autogovern. I, en la nostra opinió vostè fa tot el contrari. Molt Honorable senyor president, vostè va dir que no era una persona per presidir una autonomia. Sigui coherent i faci un pas al costat. Plegui." ha conclòs.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: