Iceta a Aragonès: “Li reclamem lideratge, acords i transparència. El repte ho exigeix"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El líder socialista insta al vicepresident a encarar amb diàleg amb la oposició la reactivació econòmica o el pacte per la salut en els mesos que queden abans del 14F

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui al Govern de la Generalitat “lideratge, acords i transparència” ja que el repte de fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la COVID19 així ho exigeix. “Està pendent fer un pacte polític sobre la reactivació econòmica, està pendent posar el fil a l’agulla al pacte per la salut. Creiem que val la pena posar-s’hi perquè encara tenim uns mesos per endavant fins a les eleccions”, ha assegurat el líder dels socialistes catalans durant la sessió de control al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, amb funcions de president.

 

Miquel Iceta, que ha demanat al Govern detall sobre a què es destinen els fons que ha rebut Catalunya per fer front als efectes de la pandèmia, ha retret a l’executiu la seva manca de cooperació entre administracions i la seva manda de diàleg amb les forces de l’oposició. “Vostè diu que tenim informació suficient sobre les modificacions pressupostàries, però nosaltres creiem que no és suficient. Voldríem saber els fons addicionals rebuts per part de l’Estat a què s’han dedicat. El pressupost de la Generalitat és de 46.000 milions d’euros, tindran enguany 3.225M€ més provinents de l’Estat a efectes d’atacar la COVID i els seus efectes. Per tant volem saber a què s’han dedicat aquests recursos, tant els propis com els provinents de l’Estat”, li ha exigit.

 

Preguntes al Govern sobre les mesures compensatòries per les noves restriccions i sobre el Radar COVID

 

A la sessió de control al Govern, la portaveu socialista Eva Granados ha interpel·lat sobre les mesures previstes per compensar les noves restriccions per al sector de la restauració i ha assenyalat que “fer costat al Govern també vol dir fer una crítica constructiva en el moment adequat. Amb la mateixa fermesa que aproven limitacions d’activitat, amb la mateixa contundència i al mateix temps cal aprovar les compensacions suficients a bars, restaurants, centres d’estètica i tots els sectors perjudicats per la seva decisió”. “Estem travessant una situació límit i desconeguda per a tots. també pel Govern. Però no pot improvisar. Per això,  no ens preguntem, denunciem i demanem una rectificació a la manca de previsió, planificació i capacitat de gestió del govern de JxCAT i ERC. Si es prenen decisions que perjudiquen, tenen l’obligació de prendre decisions que compensin. Conseller, posi ordre al seu govern. Deixi els tuïts i reuneixi’s amb els representants dels sectors i els treballadors.  No busquin excuses, prioritzi els recursos que té. Això, i no enviar cartes és governar. No hi ha excusa per no actuar i fer-ho quan toca, i aquest Govern sempre va tard”, ha afegit.

 

Per la seva banda, el portaveu de Polítiques Digitals Pol Gibert ha preguntat pel Radar COVID i ha dit al conseller Puigneró que “en aquesta pandèmia que estem vivint, tots els experts coincideixen en com d’important és poder fer un bon rastreig dels casos per evitar el que estem vivint aquests dies. Al mes d’agost el Govern de l’Estat va posar en marxar el Radar Covid. Fa 15 dies se’ns va dir que el Govern seguia treballant en la integració de dades per posar en marxa l’aplicació”. “Però fa una setmana el seu secretari de Política Digital va afirmar, en un tuit, que l’aplicació estava preparada a l’espera de l’autoritat sanitària. Conseller, que ens prenen el pèl? Com m’explica que després dels 44 milions que el CTTI ha destinat a contractar empreses per donar suport digital durant l’emergència, no tinguem activa una aplicació com aquesta? Com m’explica que Catalunya no sigui capaç d’activar un sistema que s’està integrant a nivell europeu? Per que es neguen a posar en marxa una eina que multiplica per dos l’eficàcia dels rastrejadors manuals?”, ha preguntat.

 

 

 

Paraules clau: