Fem una crida al Govern per fer els màxims esforços per obrir els Centres d’Atenció Primària

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta visita el Baix Llobregat per conèixer de primera mà les disfuncions que genera en l'atenció primària el tancament de CAPs, en el marc d’un conjunt d’accions del PSC arreu de Catalunya

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat avui “l’obertura de tots els centres d’atenció primària, que molts d’ells es van tancar a la fase més aguda de la pandèmia. Volem subratllar la necessitat d’enfortir les atencions de proximitat i hem de recordar que moltes patologies segueixen afectant moltes persones. Volem fer una crida al Govern per fer els màxims esforços per obrir els Centres d’Atenció Primària”.

 

Miquel Iceta ha visitat avui el Baix Llobregat per conèixer de primera mà les disfuncions que genera en l'atenció primària el tancament de diversos CAPs de la comarca. La visita del Primer Secretari s’emmarca en un conjunt d’accions dutes a terme pel PSC arreu de Catalunya, que inclouen actuacions tant a les xarxes socials com a peu de carrer a les quatre demarcacions per reivindicar la salut pública i denunciar la situació de molts centres. Alguns d’ells només poden oferir una part dels seus serveis i d’altres estan directament tancats durant una situació tan complicada com la que es viu arran de la pandèmia.

 

Segons Miquel Iceta, “volem centres que puguin prestar els seus serveis amb plenitud. Si ningú despenja el telèfon no es pot demanar cita prèvia ni un assessorament necessari. Si no hi ha metge ni infermera no es poden atendre les persones”. “Per fer-se a la idea del retrocés dels serveis sanitaris, la plantilla va reduir-se en 900 metges i ara el Govern només s’està plantejant posar-ne 300. Hi ha un 27 per cent menys de recursos que el 2010. Reivindiquem recuperar les plantilles, les inversions i la despesa social que hi havia el 2010”, ha afegit.

 

“Si descuidem l’atenció primària, no només no fem un servei a les persones que ho necessiten, també es deteriorarà la salut en general”, ha conclòs.

 

 

 

 

Paraules clau: