És necessari definir una cartera mínima de serveis socials comuns a totes les CCAA

  • Sònia Guerra
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Parlamentari Socialista registra una Proposició no de Llei per reforçar els serveis socials i consolidar-los com a quart pilar de l'Estat de Benestar

El Grup Socialista ha registrat al Congrés una Proposició no de Llei que insta al Govern de l'Estat a reforçar els serveis socials, i col·laborar amb les Comunitats Autònomes i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), per posar en marxa mesures que reforcin els serveis socials i els consolidin com a quart pilar de l'Estat de Benestar.

La diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista, Sònia Guerra, ha explicat que per a evitar desigualtats entre ciutadans i ciutadanes, "és necessari i indispensable definir una cartera mínima de serveis socials comuns a totes les CCAA en el marc d'una normativa estatal de serveis socials".

Guerra ha destacat que les i els socialistes "volem fer valdre el treball dels serveis socials municipals que, al costat de les entitats del tercer sector, estan donant resposta diàriament a les necessitats de la ciutadania". Així mateix, i després de l'aprovació de l'Ingrés Mínim Vital dimecres passat al Congrés dels Diputats, la portaveu ha celebrat que "amb aquest ingrés, que beneficiarà a 850.000 llars i a més de 2 milions de persones, deixarem de ser el país amb major índex de pobresa del nostre entorn.".

Incrementar la dotació de finançament de les CCAA

En línia amb les mesures de suplement de crèdit ja posades en marxa pel Govern Central, la iniciativa presentada pel Grup Socialista insta a crear un fons no reemborsable per a incrementar la dotació de finançament de les CCAA, amb l'objectiu de fer front a la despesa social derivada del COVID-19.

D'altra banda, la Proposició no de Llei, també inclou la necessitat de configurar un nou sistema de serveis socials de qualitat, garantista i universal que ampliï i complementi la seva acció protectora; així com la necessitat de valorar l'establiment d'una cartera mínima de serveis socials comuns en totes les Comunitats Autònomes.

Paraules clau: