Ens trobem davant un govern esgotat i un president sense suports

  • Actualitzat:
  • Creat:

Granados considera el discurs de cap d'any del president de la Generalitat "una intervenció basada en la insolidaritat, la confrontació i les fake news".

"Ahir el president Torra va tornar a perdre l'oportunitat d'adreçar-se al conjunt de catalans i catalanes" ha lamentat aquest matí la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, en un contacte informatiu en què ha valorat el discurs que el president de la Generalitat va fer ahir, considerant-lo "una intervenció basada en la insolidaritat, la confrontació i les fake news". Per Granados, el discurs "sense cap proposta pel conjunt de la ciutadania" demostra que "ens trobem davant d'un govern esgotat i d'un president que no té ni el suport del seu propi partit".

La viceprimera secretària del PSC també ha volgut mostrar la satisfacció del partit davant l'acord programàtic entre PSOE i Unidas Podemos "És un bon acord que posa per davant la lluita contra les desigualtats, per una transició ecològica justa, per combatre el canvi climàtic i avançar en justícia social". També ha mostrat la satisfacció dels i les socialistes per l'acord assolit amb PNV, i per les declaracions de Mas País donant suport al programa presentat per PSOE i UP ahir: "Tenim l'oportunitat de sortir del bloqueig polític en què s'havia situat la política a escala espanyola. Tenim l'oportunitat de donar a Espanya un govern progressista i obert al diàleg". En aquest sentit, Granados respecta el procés de decisió interna d'ERC, que ha convocat el seu Consell Nacional pel dia 2 de gener, i no posa dates a la investidura, "el que posem per davant és l'acord", i lamenta "la reacció virulenta d'alguns partits polítics que reparteixen carnets de bons i dolents i qüestionen la legitimitat".

Paraules clau: