Emplacem a Torra a fer efectiu l'acord del Parlament i a iniciar el diàleg amb els líders polítics

  • Eva Granados
  • Actualitzat:
  • Creat:

Eva Granados constata la fallida del Parlament: "En aquests moments no sabem quina és la composició del poder legislatiu d'aquest país"

La portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar, Eva Granados, ha reclamat al president Torra que "més enllà d'anar de visita a Waterloo i a festes majors, comenci a parlar amb els líders polítics d'aquest país".

Granados ha exigit a Torra fer així efectiu l'acord del Parlament del passat mes de juliol, en el que, a proposta del grup Socialistes i Units per Avançar, s'instava a crear una mesa de diàleg amb la resta de grups parlamentaris, en una roda de premsa on també ha denunciat que la majoria independentista "tingui el Parlament aturat i en fallida" perquè en aquests moments "no sabem quina és la composició del poder legislatiu d'aquest país". La portaveu socialista ha lamentat que la majoria parlamentària no vulgui substituir els 6 diputats suspesos per una resolució judicial. "En aquests moments no estan cobrant el sou ni poden exercir iniciativa parlamentària, per tant no haurien de poder votar", i ha recordat que en la mateixa interlocutòria del Suprem es proposa la substitució d'aquests diputats per no alterar les majories parlamentàries sorgides a les eleccions.

Per la portaveu socialista "els independentistes no volen posar en evidència que acaten la resolució del magistrat Llarena", però els ha recordat que "no poden decidir quina part de la interlocutòria apliquen i quina no". En aquest sentit, Granados ha anunciat que PSC-Units està preparant una reconsideració de la decisió de la Mesa, per a demanar que quan una comissió hi hagi un empat, el resultat de la votació quedi en suspens fins que la Mesa decideixi la substitució dels diputats. "La resta és fer-se trampes al solitari i no complir la resolució del Suprem" ha conclòs.

Paraules clau: