El PSC reclama reprovar la gestió del govern en el confinament de Lleida i el Baix Segrià

  • Actualitzat:
  • Creat:

Òscar Ordeig lamenta que en els darrers cinc anys "s'han desinvertit 1.250 milions d'euros a les comarques de Lleida"

"Hi ha coses que no funcionen quan es consolida a les comarques el sentiment de menysteniment i de no ens escolten" ha denunciat el diputat Oscar Ordeig en la defensa de la moció socialista que reclama reprovar la gestió del Govern en el confinament de Lleida i el Baix Segrià.  

Ordeig ha explicat els objectius que persegueix la moció socialista, "en primer lloc reprovar i lamentar, s'ha de dir que les coses no s'han fet prou bé i qui és el responsable i saber els motius pels quals es va actuar amb tanta improvització, amb perjudicis importants per al territori", en aquest sentit la moció demana que el govern expliqui per què no es van escoltar als alcaldes i professionals, per què no s'han aplicat enlloc més de Catalunya les mesures aplicades al Segrià tot i tenir un índex de rebrot més alt.

"En segon lloc - ha explicat Ordeig - proposar mesures de suport a empreses, famílies i ajuntaments afectats pel confinament" com noves línies d'ajuts, més rastrejadors i recursos sanitaris o mossos d'esquadra suficients i protegits per fer complir les mesures de seguretat. 

"En tercer lloc aturar el greuge territorial davant l'abandonament del govern". En aquest sentit, Ordeig ha lamentat que Lleida és "el territori de Catalunya on més s'ha retallat" i ha denunciat l'incompliment en inversions i infraestructures bàsiques: Hospitals, CAP, fibra, carreteres, regs, escoles rurals... el pressupost en inversions de la Generalitat a Lleida al 2010 era de 300 milions d'euros, la mitjana dels darrers 5 anys, 40, 50 milions d'euros, cada any la Generalitat deixa d'invertir 250 milions d'euros respecte el que invertia el govern de progrés" ha lamentat Ordeig, que demana "complir amb les resolucions i mocions que s'aproven" i "un acord o compromís d'inversions plurianuals que ens iguali a la resta de territoris".

Paraules clau: