El PSC ha guanyat la batalla del diàleg i la batalla del canvi a Espanya

  • MIQUEL ICETA
  • Actualitzat:
  • Creat:

El primer secretari del PSC ha inaugurat el 10è Congrés del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran advertint que “les Terres de Lleida no mereixen que segueixi al govern de la Generalitat qui més les ha perjudicat”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat avui la tasca dels socialistes, que “han guanyat la batalla del diàleg i la batalla del canvi a Espanya”. Iceta ha assegurat que “fins que no encarrilem bé el tema català els socialistes no pararem” i ha afegit que “nosaltres no som com Ciutadans, que a la que poden surten corrent. Nosaltres volem, com els bons soldats, estar a primera línia, ens agraden els reptes difícil perquè som capaços d’entomar-los i resoldre els problemes”.

 

Durant la seva intervenció a la inauguració del 10è Congrés del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, el líder dels socialistes catalans ha subratllat que  “a Lleida és on menys creix la inversió del Govern de Catalunya i els més perjudicats acaben sent els lleidatans i lleidatanes”. “Per què continuen, doncs, votant als mateixos que els tenen oblidats? Les Terres de Lleida no mereixen que segueixi al govern de la Generalitat qui més les ha perjudicat", ha lamentat.

 

El primer secretari del PSC ha recordat que “el president Torra va dir que se sentia desautoritzat, que el govern estava dividit i que la legislatura està esgotada... I volem 4 anys més d'això? Per fer què? Nosaltres no volem prolongar l'agonia d'un projecte polític fracassat, que han enganyat i dividit els catalans. Val la pena 4 anys més d'aquesta broma o volem provar una altra cosa?”. En aquest sentit, ha remarcat que els socialistes “volem progrés econòmic, justícia social, feminisme, ecologia i equilibri territorial. Lleida és la gran oblidada d'aquest govern de la Generalitat, que ni tan sols hi té un conseller”.

 

Finalment, i fent referència al 8M, Dia Internacional dels Drets de la Dona, Iceta ha fet una crida a que “en aquests moments, amb una ultradreta creixent, la nostra veu ha d'estar molt present. Demà hem d'omplir carrers i places per reivindicar la igualtat més radical”.

 

A l’acte d’inauguració del Congrés del PSC hi ha participat també el 1r Secretari del PSC de Lleida i Cap de l’Oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, la Secretària General de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, el Sec. Gral de la UGT Terres de Lleida, José Luís Aguilà, la Delegada del Govern, Teresa Cunillera, el Síndic d’Aran i Secretari General d’Unitat d’Aran, Paco Boya, el President de Federació, Antoni Siurana, el President del Partit Socialdemòcrata d’Andorra, Pere López i el President de la Diputació d’Osca, Miguel García.

 

Aquesta tarda  la portaveu del grup socialista al Congrés de Diputats i Vice-secretària General del PSOE, Adriana Lastra, participarà a l’acte de cloenda del Congrés.

Paraules clau: