El PSC es posa a disposició del Govern per crear un nou model social i sanitari

  • Actualitzat:
  • Creat:

Raúl Moreno celebra que Salut assumeixi la gestió de les residències: "És el que hem demanat des de fa setmanes" i Pol Gibert demana al conseller lideratge per afrontar la crisi

El diputat de Socialistes i Units per Avançar, Raúl Moreno, ha recriminat al conseller de Treball, Afers Socials i Família, que les mesures adoptades hagin arribat tard, hagin estat contradictòries, hagin deixat alcaldes i alcaldesses soles, i que moltes residències s'hagin sentit abandonades.

Per Moreno "el descontrol és descomunal en el moment que més nessessitaven tenir al govern al costat". Per això considera que el departament i el govern no han estat a l'alçada: "Porten anys parlant de coses imaginàries i el virus no ho és" ha lamentat.

El diputat socialista ha recordat al conseller el Homrani que cal cuidar la gent gran, "és la seva responsabilitat", i  ha preguntat al Conseller si actuarà d'ofici davant les residències que no han complert, per què no han traslladat les persones majors de 80 anys al sistema de salut.  i li ha demanat dedicar els seus esforços a les conseqüències socials i laborals que tindrem.

D'altra banda, el diputat Pol Gibert s'ha mostrat sorprès pel fet que el conseller només hagi parlat 4 minuts de 60 sobre temes de treball "quan són milers i milers de persones que s'han vist afectades per un ERTO o expedient de regulació que mereixien més explicacions". 

Gibert ha demanat al conseller que expliqui com el departament s'està preparant per afrontar la crisi que no acabarà en acabar l'estat d'alarma i li ha reclamat al conseller lideratge, recursos per la gent que s'ha quedat enrere, i col·laboració amb les administracions. 

Paraules clau: