El PSC aprova canvis a la RGC per fer-la més eficaç, justa i efectiva

  • Actualitzat:
  • Creat:

Moreno planteja ser més extensius en l'aplicació de la RGC tenint en compte que les dades mostren que només un 1'9% de població ha demanat la prestació i que la RGC només arriba a un 10% de persones que en tindrien dret

El diputat de socialistes i units per avançar, Raül Moreno, s'ha felicitat aquest matí perquè la modificació de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania hagi obtingut el suport majoritari dels grups parlamentaris de la cambra "i que s'hagin aconseguit els objectius pels quals vam iniciar la modificació".

Amb aquesta modificació s'ha aconseguit reduir de 6 a 2 mesos el temps que una persona ha de justificar que no té ingressos suficients per demanar la RGC, Prorrogar en 12 mesos les prestacions de caràcter anual i que es cobraren durant el període de valoració dels ingressos per accedir a la prestació, introduir a la llei la possibilitat que es puguin rebre ingressos puntuals de familiars fins a segon grau, ajuts que abans s'incorporaven com a ingressos i en alguns casos no permetien a la persona accedir a la prestació. Amb l'acord també hi ha dues consideracions: establir un màxim en les aportacions econòmiques, i que es justifiquin aquests tipus d'ingressos.

Al llarg de la seva intervenció però, el diputat Moreno també ha reclamat al govern que es puguin dividir les persones que reben tota la RGC i aquelles que només reben un complement d'aquesta "perquè ens parlen de 120.000 beneficiaris però no sabem quan cobren la totalitat i quants només una part", i ha demanat "plantejar-nos si podem ser més extensius en la seva aplicació, tenint en compte que les dades ens diuen que només un 1'9% de població ha demanat la prestació i que la RGC només arriba a un 10% de persones que en tindrien dret".

"Tenir pobresa al nostre país ens costa diners. Si som capaços de fer una bona polític de rendes que asseguri uns mínim de vida digna a les persones que pitjor ho passen, estarem fent un país de progrés des del punt de vista econòmic i social" ha conclòs Moreno.

Paraules clau: