El President Torra no ha presidit cap Govern sinó una Comissió Mixta entre JxCat i ERC a les ordres de Puigdemont

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa denuncia la inacció del Govern de Torra als 100 dies de la seva presa de possessió

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha denunciat aquest matí "la inexistència de Govern a Catalunya" després que aquest cap de setmana s'hagin complert 100 dies de la presa de possessió de Quim Torra al capdavant de la Generalitat. Per Illa "el President Torra no ha presidit cap Govern sinó una mena de Comissió Mixta entre Junts per Catalunya i ERC, dos partits pendents dels desitjos de Puigdemont". El secretari d'organització del PSC ha considerat que "la romeria del President Torra avui a Waterloo per veure a Puigdemont demostra que es posa a les seves ordres" i ha recordat que Puigdemont està pendent de judici i sentència "fet que paralitza l'activitat política a Catalunya".

El líder socialista també ha tornat a fer una crida "al sentit comú i el seny" davant diverses disputes a l'espai públic a causa dels símbols polítics: "Tothom ha de tenir dret a manifestar la seva opinió però l'espai públic és un espai de tots i tothom si ha de poder trobar reconegut" ha explicat, reportant "l'intent per part d'alguns d'intentar monopolitzar l'espai de tots" i fent "una crida a la sensatesa i la prudència per part de tothom". En aquest sentit ha volgut deixar clara "la condemna a qualsevol tipus d'agressió, insult o amenaça" i ha denunciat que "tothom que pretengui treure rèdit polític a crispació a Catalunya mostra una gran irresponsabilitat i no fa cap bé al país, més aviat aprofundeix en la ruptura".

Preguntat per la defensa del Govern de l'Estat al jutge Llarena, el secretari d'organització socialista ho ha valorat positivament. "És un funcionari de l'estat que obté el seu suport en l'exercici de les seves funcions" ha explicat, assenyalant "l'intent constant de desprestigiar l'estat i la democràcia espanyola, i sobretot el poder judicial espanyol per part dels independentistes i de Puigdemont, una persona que ha defugit les seves responsabilitats marxant de Catalunya".

Paraules clau: