El Parlament aprova la proposta del PSC de crear una Comissió d’Estudi de la Reconstrucció

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta defensa que grups parlamentaris, agents socials i econòmics i món local estan cridats a sumar esforços i treballar junts per la Catalunya post COVID19

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha defensat avui la proposta del grup d’impulsar una Comissió d’Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Social i Econòmica al Parlament de Catalunya en què grups parlamentaris, agents socials i econòmics i món local puguin sumar esforços i treballar junts en la Catalunya post COVID19.

 

La proposta, que ha rebut el suport dels grups de Ciutadans, Junts per Catalunya, ERC, Catalunya en Comú i PP, respon al “clam en favor del diàleg, de la capacitat d’arribar a amplis acords” de la societat catalana per fer front els reptes que ja està deixant aquesta pandèmia. “Aquesta Comissió d’Estudi que proposem pot i ha de ser un espai que permeti acordar, no un instrument per a la lluita partidista ni per a l’erosió del govern, perquè la tasca d’impuls i control a l’acció de govern disposa d’altres instruments parlamentaris que els grups tenen al seu abast”, ha afegit Miquel Iceta.

 

El president del grup socialista ha apuntat que en els treballs de reconstrucció han d’estar representades totes les forces polítiques parlamentàries, els agents econòmics i socials, i una important representació de les institucions del món local. “Un instrument parlamentari d’aquestes característiques és absolutament complementari al lideratge del president i del govern de Catalunya en la tasca de reconstrucció”, ha reblat.

 

Miquel Iceta ha insistit en què és “imprescindible” un Pacte Català per a la Reconstrucció, com el que ell mateix va lliurar al president de la Generalitat fa setmanes en seu parlamentària, que posi en marxa un pla per reactivar l’economia sobre les bases d’un model social i econòmic més just i ha proposat vertebrar el pacte al voltant de quatre grans eixos: drets de ciutadania, desenvolupament econòmic, descarbonització i digitalització. Quatre eixos que vertebrarien una proposta sustentada en un Fons Català per a la Reconstrucció Social i Econòmica que mobilitzi un mínim de dos mil milions d’euros, ha explicat.

 

Pel líder dels socialistes catalans “és el moment de sumar esforços, de treballar junts. És moment que cadascú assumeixi les responsabilitats que li pertoquen i, com a president del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar crec que la creació d’aquesta Comissió d’Estudi no és més que el reflex de la nostra obligació com a diputats de coresponsabilitzar-nos col·lectivament d’un repte gegantí”.

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: