El feminisme no és només una reivindicació, sinó un valor compartit

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

Meritxell Batet, Carmen Calvo i Sonia Guerra inauguren l’Escola Feminista Dolors Renau

La presidenta del Congrés dels Diputats i membre de l’Executiva del PSC, Meritxell Batet, ha afirmat avui que “podem parlar ja de la maduresa del feminisme. Fins ara la tasca de lluitar per la igualtat entre homes i dones ha estat excepcional, ha necessitat de l’excepcional voluntat de moltes dones com Dolors Renau. Dones que es van sentir molt soles però no van defallir. Gràcies a totes elles el feminisme no és només una reivindicació, sinó un valor compartit”.

 

A la inauguració de l’Escola Feminista Dolors Renau, en què també ha intervingut la secretària de Polítiques Feministes del PSC, Sonia Guerra, Batet ha assenyalat que “s’ha lluitat contra les polítiques i les mentalitats que anaven relegant les dones a papers secundaris. A Espanya aquests canvis sempre han estat el resultat de l’acció de governs socialistes, integrats per dones que han sabut convertir les reivindicacions en realitats. Governs que van aprovar lleis com la d’igualtat, que van tenir la primera vicepresidenta i que van tenir Carme Chacón com a ministra de Defensa”.  

 

“Avui ser feminista no és una heroïcitat, perquè dones i homes assumim el feminisme des de la normalitat. Però encara tenim molta feina. Hi ha la bretxa salarial, els accessos a una carrera professional, la renúncia sovint inconscient a tenir la possibilitat d’estudiar o desenvolupar-nos en determinats àmbits, continuem sentint-nos més insegures que els homes, i hem de recordar la xacra de la violència masclista. Hem de lluitar-hi amb totes les nostres forces des de les institucions públiques”, ha afegit. I ha alertat: “precisament perquè el feminisme s’ha fet més fort, han emergit idees discriminatòries que ens volen fer tornar enrere”.

 

Per la seva banda, la vicepresidenta primera del Govern i secretaria d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha indicat que “la política serveix per a canviar les coses, i s’ha de tenir valentia per prendre decisions. Ens hem de plantejar grans pactes socials que es tradueixin en programes de govern, perquè és el moment d’agafar els grans canvis per a la igualtat i fer-los efectius”. “Una societat no es pot permetre la rèmora de tenir les dones amb menys oportunitats”, ha conclòs.

 

Paraules clau: