El diàleg entre tots els catalans i catalanes dins el marc de la llei és l'únic camí possible

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa denuncia "un Govern amb una acció que brilla per la seva absència davant el judici de l'1-0" i reclama "una acció decidida de portar a debatre els pressupostos de la Generalitat"

"Només dialogant tots els partits catalans trobarem solució al problema d'encaix entre Catalunya i Espanya" ha alertat aquest matí el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa en la qual ha demanat al president Torra "fer tot el necessari perquè tots els partits polítics catalans amb representació al Parlament seguin a la Taula de diàleg que se celebrarà dimarts". Illa també ha instat a les formacions que no van assistir a la primera trobada, Ciutadans, PP i CUP "que acompleixin a aquest mandat parlamentari", ja que "només obrint un procés de diàleg dins el marc de la llei en el que reconeguem la pluralitat del país trobarem solució al que està passant.

El secretari d'organització del PSC també ha fet valoració de la declaració que el President del Govern, Pedro Sánchez, ha fet aquest matí, reconeixent a Guaido com a President legítim de Veneçuela i demanant la convocatòria d'eleccions lliures i democràtiques perquè els veneçolans escullin qui ha de conduir el país en els darrers anys. En aquest sentit, ha lamentat "les crítiques de PP i C's, sempre partidistes" i ha recordat que la postura de Sánchez "és una postura comuna de tota la Unió Europea".

Illa també ha lamentat la manca de lideratge del President Torra davant "una acció de govern que brilla per la seva absència". Pel secretari d'organització del PSC, Torra està demostrant que "no és capaç de donar resposta als problemes que tenen els ciutadans i ciutadanes de Catalunya". En aquest sentit, espera que els Pressupostos Generals de l'Estat "no resultin la cirereta del pastís a la inacció de Govern" en considerar-los uns pressupostos necessaris que suposarien una injecció de recursos per fer front a les necessitats dels catalans i catalanes.

Finalment, Illa ha denunciat que el judici sobre l'1-O sigui "el fracàs de la política" per això considera que "ara és més important que mai obrir vies polítiques com la taula de diàleg de dimarts". El líder socialista s'ha mostrat convençut que el judici es produirà amb totes les garanties i demana que, a banda de la via judicial, s'obri una via política, com és la taula de diàleg, de la que espera que "s'estableixi una metodologia de treball". Illa entén que el judici tingui un impacte emocional per a molts ciutadans, però creu que això "no ha d'impedir que el govern segueixi fent la seva feina i s'aturi". Per últim, el secretari d'organització del PSC ha recordat que els i les socialistes van assistir a la primera reunió de la taula de diàleg amb una proposta concreta i ha esperat "que la resta de partits i sobretot el Govern, presentin la seva proposta".

Paraules clau: