Demanem altura de mires i generositat per tenir un govern progressista i estable a Espanya

  • Alícia Romero
  • Actualitzat:
  • Creat:

PSC-Units demana, un cop controlat l'incendi a la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià, la compareixença dels consellers Buch i Jordà perquè expliquin quina ha estat la gestió del Govern al respecte

"Demanem a la resta de partits alçada de mires i generositat per poder tenir al ple d'investidura del 22 i 23 de juliol un president que conformi un govern estable, d'esquerres i progressista, que pugui encarar els grans reptes que té Espanya al davant" ha explicat avui la portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, en una roda de premsa al Parlament on ha considerat que "un govern amb un president com Pedro Sánchez, amb empatia i voluntat de diàleg, seria bo per Catalunya i per Espanya".

La diputada socialista també ha volgut solidaritzar-se amb les persones que han patit pèrdues a l'incendi dels darrers dies i agrair la feina de tots els efectius "que han lluitat de manera incansable" i ha recordat que, un cop controlat l'incendi, PSC-Units "hem demanat la compareixença urgent del conseller Buch i de la consellera Jordà per conèixer com s'ha abordat tant la prevenció forestal com l'emergència davant el foc". Romero ha recordat als Consellers que podrien comparèixer per iniciativa pròpia i ha explicat que, tot i demanar la compareixença, el PSC també incidirà en com s'ha realitzat l'abordatge de la situació en el ple de la setmana vinent.

Pel que fa al Parlament de les Dones celebrat ahir, Romero ha fet una valoració positiva, considerant-lo "una bona iniciativa" però alertant que "no ens podem quedar sols en els símbols". Per la portaveu socialista, "Més enllà de les fotos, cal desplegar lleis ja aprovades, fer lleis noves i posar els recursos necessaris per avançar en el camí de la igualtat".

Preguntada per la constitució avui del Parlament Europeu, en què hi faltaven Puigdemont, Junqueras i Comín, Alícia Romero ha recordat que "ni Puigdemont ni Comín van adquirir la condició plena d'eurodiputats perquè no van viatjar a Madrid per acatar la Constitució davant de la Junta Electoral Central (JEC)" i que el Tribunal Suprem ha demanat al Tribunal Europeu que es pronuncii respecte la immunitat de Junqueras. Romero ha remarcat que els i les socialistes "respectem, com sempre, les decisions que pren la justícia".

Finalment, preguntada sobre la decisió d'Exteriors de demanar al TSJC paralitzar l'activitat de les delegacions catalanes a Berlín, Londres i Ginebra, Romero ha recordat que "el PSC sempre ha defensat que les delegacions del Govern a l'exterior han d'actuar amb neutralitat i lleialtat institucional" i ha indicat que "si el govern d'Espanya té indicis que això no és així, és legítim que recorri a la justícia."

Paraules clau: