Demanem al Govern que prioritzi l’habitatge com a necessitat bàsica dels catalans i catalanes

  • Rosa Maria Ibarra
  • Actualitzat:
  • Creat:

Rosa Maria Ibarra diu que “el Govern acaba escudant-se sempre en allò que no arriba de l’Estat, com si fos una simple gestoria. I no és això, el Govern té competències i té recursos"

La portaveu d’habitatge del Grup Socialistes-Units per Avançar, Rosa Maria Ibarra, ha afirmat avui que “el Govern acaba escudant-se sempre en allò que no arriba de l’Estat, com si fos una simple gestoria que l’únic que fa es repartir el què li donen. I no és això, ja els ho vam dir, el Govern té competències i té recursos. Per això a la nostra moció sobre habitatge els demanem que s’aixequi la suspensió de la convocatòria als ajuts de lloguer, i els demanem que es doti dels recursos necessaris per fer front a aquesta demanda”.

 

“Ho fem perquè creiem que el Govern ha de fer l’esforç necessari en aquest moment, perquè té possibilitat de fer-ho, de no deixar a ningú sense els recursos per front al pagament del seu habitatge. Demanem que prioritzin l’habitatge com a  necessitat bàsica dels catalans i catalanes”, ha afegit.

 

Segons Rosa Maria Ibarra, “a la moció no només plantegem la necessitat de fer efectius els ajuts convocats, també plantegem la necessitat de reforçar les Oficines Locals d’Habitatge amb més recursos humans i materials, per fer front a l’allau de sol·licituds i de consultes que tenen, mitjançant ampliació dels convenis signats amb els Ajuntaments. Els Ajuntaments estan tenint un paper clau en aquesta crisi, dotar-los de millors eines i de més recursos és fonamental per atendre millor els veïns i veïnes”.

 

“I per últim, plantegem en la moció la necessitat de mediació. Per un costat la necessitat de dotar-se d’un instrument de mediació vàlid i eficaç entre propietaris i llogaters per tal de resoldre els possibles conflictes que poden sorgir en aquests moments, i així evitar la seva judicialització. I per un altre costat plantegem la necessitat que tothom aporti la seva part de responsabilitat social”, ha conclòs.

 

Paraules clau: