Catalunya té un Govern en desbandada caracteritzat per la inacció

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

"No resoldran el fracàs de Colau els que han fracassat dirigint Catalunya, ni tampoc els que han fracassat a França. Qui pot redirigir el rumb és Jaume Collboni" alerta Illa

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha posat de manifest aquest matí "l'empenta i lideratge de Jaume Collboni" després de la convenció municipal del passat dissabte, on s'han discutit el conjunt de propostes que es presentaran en el programa de l'alcaldable dels socialistes. Illa ha denunciat el que considera "una mala gestió de Colau a l'Ajuntament" i ha alertat que "no resoldran la situació els que han fracassat dirigint Catalunya, ni tampoc els que han fracassat a França. Qui pot redirigir el rumb és Jaume Collboni".

Pel que fa al Govern de Catalunya, Illa considera que el Govern "està en desbandada, i que el més característic de l'executiu és la seva inacció". El secretari d'organització socialista ha recordat que el Govern "encara no ha presentat el seu projecte de pressupostos" i ha instat de nou al president Torra a "seguir el camí de Puigdemont de proposar una moció de confiança, o el de Pedro Sánchez de convocar eleccions".


Respecte els comicis electorals, Illa ha expressat "l'orgull dels socialistes de Catalunya" en referència a la candidatura de Josep Borrell i Javi López al Parlament Europeu: "el PSC tornarà a tenir dos eurodiputats". Quant a les eleccions del 28 d'abril, Illa considera que les eleccions són l'elecció de tres opcions: "o tenim un govern de progrés encapçalat per Pedro Sánchez i Meritxell Batet, o retrocedim de la mà de les tres dretes, o anem al bloqueig que ofereixen els independentistes".


Finalment, preguntat per la decisió de la Junta Electoral de donar un dia més a Torra per treure els llaços grocs dels edificis públics, Illa ha argumentat que "en una democràcia és important respectar regles del joc". El líder socialista considera que "en període electoral i amb eleccions convocades cal seguir les directrius de la Junta Electoral, que vetlla perquè el joc electoral sigui net, i esperem que així ho faci el president Torra".
 

Paraules clau: