Catalunya necessita un govern millor i el PSC és la millor alternativa pel canvi

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta i Salvador Illa alerten que o guanya el PSC les properes eleccions "o tindrem quatre anys del mateix"

"Catalunya té avui el pitjor govern des de la recuperació de la Generalitat el 1980" ha denunciat aquest matí el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, durant la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, que s'ha celebrat avui i que culmina la posada en marxa dels mecanismes de participació democràtica del partit, un cop renovats els òrgans de totes les Federacions, i deixa a punt al partit per afrontar les noves eleccions al Parlament. Unes eleccions que el líder socialista considera imprescindibles: "Catalunya porta una dècada perduda, amb mals governs, amb prioritats equivocades i un gran malbaratament de temps, energies i oportunitats – ha afirmat Iceta - van dividir la societat catalana i van intentar trencar Espanya. Han perjudicat la nostra economia, la nostra imatge i les nostres expectatives, i la nostra obligació democràtica és treballar pel canvi, per fer possible l'alternativa. Catalunya pot i ha de ser un país millor, però per això necessita tenir un govern millor."
En referència a això, Iceta ha lamentat que el president Torra s'hagi passat mesos dient que el govern d'Espanya "ho fa tot tard i malament i ara veiem com en el cas del Segrià, després d'haver-ho negat en públic i en privat dijous i divendres, s'aprova el confinament perimetral un dissabte, en ple cap de setmana quan molta gent ja s'havia desplaçat i quan feia més de 15 dies que les comarques d'Aragó limítrofes amb el Segrià havien pres mesures per contenir els rebrots que començaven a detectar-se. Aquí sí, tard i malament." I ha lloat la gestió feta pel govern de l'Estat, que va haver de fer front a una pandèmia pocs mesos després de la seva presa de possessió: "Amb el lideratge del govern presidit per Pedro Sánchez, hem pogut contenir la pandèmia, i hem posat en marxa un veritable escut social per evitar que ningú no quedi enrere a conseqüència dels efectes econòmics i socials de la Covid-19" ha dit Iceta, que ha considerat que el govern d'Espanya "ha treballat amb decisió, amb cohesió i amb encert, fent front a una crisi sanitària sense precedents i desplegant mecanismes de cogovernança amb les Comunitats Autònomes, que mai van perdre les seves competències sanitàries i socials."

El primer secretari del PSC ha demanat als i les socialistes el seu suport: "Us necessito a tots i totes vosaltres. El PSC està fort, preparat, amb un projecte integrador i progressista, un projecte d'esquerres viable i solvent. Un PSC que és la principal força de l'esquerra a Catalunya, de la defensa dels treballadors i treballadores, de la protecció dels serveis públics i d'aquells que pitjor ho estan passant. Som l'esquerra no independentista, el partit del catalanisme obert i integrador, dels que n'estan farts de murs i divisions. Un catalanisme que vol sumar victòries i no acumular derrotes." Pel líder socialista, "Catalunya es mereix tenir un bon govern. Un govern capaç de governar amb eficàcia, d'utilitzar de forma eficient les seves competències i recursos, 46.000 milions d'euros de pressupost, 250.000 funcionaris. Un govern capaç de cooperar amb altres administracions. Un govern per fer que Catalunya avanci"

Finalment Iceta ha donat pas al Ministre de Sanitat, Salvador llla, secretari d'organització del partit, agraint-li la feina feta i mostrant l'orgull dels i les socialistes per la feina feta "estem molt orgullosos de la teva feina, del teu compromís, de la teva serenor, del teu mestratge" ha conclòs.

Per la seva banda, Salvador Illa, ha fet un repàs de la gestió que s'ha fet des del govern d'Espanya, destacant la diferència en la gestió que s'està fent d'aquesta crisi respecte a la de 2008: "En la gestió de la crisi econòmica i social que ens deixa la COVID19 estem veient diferents maneres de fer: que se'n surti qui pugui o que ens en sortim tots junts. El Govern d'Espanya està centrat a fer que ningú quedi enrere" ha explicat Illa, que ha volgut donar les gràcies al partit "a electes municipals, per la proximitat, treball silenciós i concret; als diputats i diputades, simpatitzants i militants, que han exercit la solidaritat; I molt particularment al primer secretari, que ha posat pel davant, com fa sempre el PSC, el que li convé al país per sobre el que li podria convenir al partit, i per tenir-lo sempre al costat, en moments molt difícils".
Finalment Illa ha acabat la seva intervenció reclamant una mobilització sense precedents del partit en les setmanes vinents: "Catalunya no pot arrossegar més els peus. Ja portem 10 anys perduts, energies gastades. Catalunya necessita mobilitzar energies, Catalunya necessita als socialistes, Catalunya necessita Miquel Iceta" ha conclòs.

Paraules clau: