Catalunya està en llista d’espera permanent, sense una política clara per a la gent gran

  • Raúl Moreno
  • Actualitzat:
  • Creat:

Raúl Moreno afirma que “constatem una gran desorientació del Govern pel que fa a la gestió i a les prioritats”

El portaveu de polítiques socials del Grup Socialista, Raül Moreno, ha interpel·lat avui el Govern sobre l’atenció ala gent gran i ha assenyalat que “només cal veure les dades per comprovar com Catalunya continua sent pel que fa a la gent gran, una Comunitat Autònoma en llista d’espera permanent, sense una política clara pel que fa al present i molt menys al futur de les polítiques vers les persones grans, on és impossible aplicar polítiques a llarg termini perquè cada dos anys tenim eleccions i canvien els responsables polítics encarregats del tema”.

 

Durant la seva intervenció, Moreno ha afirmat que “el Govern no ha dibuixat una línia política clara. El que sí constatem és una gran desorientació pel que fa a la gestió i a les prioritats. Ahir mateix, en la votació de les propostes de la Comissió d’Estudi per al Millorament de les condicions de vida de la Gent Gran, els dos grups que donen suport al Govern van votar diferent 19 vegades”. “En el què portem d’any 2020, Catalunya té 6.300 beneficiaris menys de la Llei de Dependència del que tenia al mes de Gener, una retallada només superada per la Comunitat de Madrid”, ha afegit.

 

Segons Moreno, “Catalunya no ha fet la feina. Ni un sol pla de Xoc per reduir aquesta llista d’espera. Moren persones cada dia esperant la seva prestació. Una situació que ja era molt greu abans de la COVID i que ara serà més greu encara perquè augmenta la llista d’espera. Reconeguin que el Govern disposa ara de molts més diners dels què disposava fa un any. Catalunya ha ingressat per part del Govern de l’Estat 3.225M€. A més, el Govern de l’Estat ha flexibilitzat l’objectiu de dèficit i els permet disposar ja de 420M€ més que avui el seu Govern ja ha repartit. És a dir, vostès tenen 3.645M€ per aquest any que no tenien l’any passat”.

 

“Sr. Conseller. quan pagaran a les residències? Per què no els han pagat encara? Què faran per reduir l’increment de les llistes d’espera de dependència? Obriran les Oficines de Benestar Social que estan tancades a mig Catalunya? Quants diners rebuts pel Govern estatal destinarà vostè a aquestes polítiques?”, ha preguntat.

 

 

Paraules clau: