Castellà a ERC: "Tenen l'oportunitat de recolzar els PGE més progressistes de la història"

  • Actualitzat:
  • Creat:

"Si són tan coherents per a demanar totes les ajudes que avui han demanat a l'Estat siguin també valents per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat", recorda el senador del PSC Santiago Castellà als senadors i senadores d'ERC

"La comarca del Segrià va patir, per decisió de la Generalitat de Catalunya, un confinament molt criticat pels alcaldes i els sectors econòmics de la comarca a causa de la falta d'informació, la falta de previsió i el desconeixement de les dades reals que motivaven la decisió", ha criticat avui al ple del Senat el senador del PSC per Tarragona, Santiago Castellà.

El senador socialista ha titllat d' "imprecisa, amb dèficits tècnics, i sense avaluació real" la moció presentada per ERC que instava al Govern de l'Estat a adoptar mesures per minimitzar l'impacte de la pandèmia a la comarca del Segrià. Per altra banda, Castellà ha lamentat que els republicans hagin rebutjat l'esmena presentada pels socialistes, la qual contemplava la cooperació lleial i la governança efectiva entre l'Estat, la Generalitat i els ajuntaments per tal de fer efectives de manera urgent les ajudes a la comarca.

Castellà ha recalcat que en els últims deu anys la Generalitat de Catalunya "ha reduït gairebé un 80% la seva inversió a la comarca del Segrià", i ha subratllat que "cal donar una resposta conjunta de totes les administracions a la comarca del Segrià i a altres comarques afectades per les conseqüències de la crisi de la Covid-19".

"El Govern de l'Estat s'està implicant perquè cap persona ni cap territori es quedi enrere per culpa de la crisi provocada per aquesta pandèmia", ha recordat el senador, que ha definit l'escut social del Govern Central com "el més important, social i just de tota la història".

Així mateix, Castellà, ha instat a ERC a ser "coherents" i donar suport als Pressupostos Generals de l'Estat. "Si són tan coherents per a demanar totes les ajudes que han demanat avui a l'Estat siguin també valents per aprovar els pressupostos que han de donar cobertura a totes aquestes mesures", ha conclòs.

Paraules clau: