Aquest ple és una oportunitat per iniciar el camí de la reconstrucció que Catalunya necessita

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC arriba al Ple específic per la Covid portant tot un seguit de mesures que van des de l'àmbit de l'economia, la ciència i innovació, fins al necessari escut social, salut, educació i treball.

"No voldríem que el Ple d'aquesta setmana per tractar sobre la Covid19 fos una nova oportunitat perduda perquè el govern de la Generalitat liderés una nova resposta a la pandèmia" ha explicat aquest matí la Viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, en una roda de premsa en la qual ha lamentat que sent aquest un ple, que va proposar el mateix govern, "no hàgim rebut cap trucada ni coneguem cap proposta de les que el govern traslladarà aquest dimecres al Parlament".

 

Granados considera aquest ple com "una oportunitat per iniciar el camí de la reconstrucció social i econòmica a Catalunya". Per això ha reclamat "unitat entre partits" i "deixar de banda banderes i identitats per parlar de reconstrucció social i econòmica". En aquest sentit, ha denunciat que enlloc d'això, el que s'ha vist aquest cap de setmana ,són "un acte preelectoral d'ERC amb Pere Aragonès traslladant el pla del seu partit enlloc de traslladar la proposta que el govern del qual forma part vol endegar, i unes declaracions de Torra dividint encara més els partits independentistes".

La viceprimera secretària del PSC considera que "si una cosa ha ensenyat la pandèmia, és que hem d'anar tots a una i bastir un acord" per això ha anunciat que el PSC-Units anirà al ple de l'1 i 3 de juliol "en clau propositiva i portant tot un seguit de mesures que van des de l'àmbit de l'economia, la ciència i innovació, fins al necessari escut social, salut, educació i treball".

Respecte a la compareixença aquest matí a la comissió d'Empresa dels comitès d'empresa de Nissan, Granados ha lamentat que la direcció Nissan no hagi acceptat la invitació per comparèixer, considerant-ho "una falta de respecte institucional cap al parlament i els seus representants, Però també una falta de responsabilitat social envers un territori on porten més de 40 anys".

Finalment Granados ha felicitat Anne Hidalgo per revalidar l'alcaldia de París amb una àmplia victòria: "Ens alegrem que els parisencs hagin tornat a donar la seva confiança a una candidatura progressista, és una bona notícia pel municipalisme d'esquerres i ens reafirma amb el fet que el futur del progressisme té molt a veure amb l'ecologia, el feminisme, i la sostenibilitat. Com ens agrada dir, el verd és el nou vermell" ha conclòs.

Paraules clau: