“A Catalunya estem en temps de descompte i la ciutadania ens està reclamant un canvi”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta i Salvador Illa participen al Congrés de la Federació del PSC del Barcelonès Nord

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “els socialistes hem estat, som i serem garantia de bon govern” i ha indicat que “sempre posem per davant els interessos dels municipis, dels veïns i veïnes, per sobre de consideracions partidistes. S’ha demostrat durant la crisi sanitària amb el compromís dels alcaldes i alcaldesses, dels regidors i de les regidores, que ha permès que tot tiri endavant”.

 

Miquel Iceta ho ha dit a la inauguració del Congrés de la Federació del PSC del Barcelonès Nord. També ha assegurat que “a Catalunya tenim un mal Govern, el mateix president Torra va dir a finals de gener que se sentia desautoritzat, que el seu Govern estava dividit i que la legislatura està esgotada. Els socis de Govern no es posen d’acord ni tan sols sobre si cal o no convocar eleccions i quan fer-les. A Catalunya estem en temps de descompte i la ciutadania ens està reclamant un canvi que posi per davant la reactivació econòmica i la reconstrucció social. Un canvi que demanarà diàleg, consens i grans acords. Ara és l’hora de la màxima unitat, de la màxima col·laboració entre forces polítiques i administracions”.

 

A la cloenda, el secretari d’Organització del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha volgut començar la seva intervenció destacant el “comportament exemplar” de ciutadanes i ciutadans durant els 98 dies d’estat d’alarma. “Ara en aquesta nova etapa hem d’apel·lar a la responsabilitat individual per poder acabar de derrotar el virus”, ha afegit. Sobre la situació econòmica, Illa ha afirmat que “s’està fent la major mobilització de recursos públics de la Història” i ha destacat el “paper essencial que estan fent els ajuntaments”.

 

Respecte a la proximitat de les eleccions a Catalunya, el secretari d’Organització del PSC ha indicat que “tenim una legislatura esgotada, en què sempre hi ha hagut més una juxtaposició de partits que no un Govern que ha actuat amb unitat” i ha assenyalat que “convé, un partit i un líder amb idees clares per conduir Catalunya a la sortida de la crisi sense deixar ningú enrere i reactivant la nostra economia”. “Qui està cridat a encapçalar-ho és Miquel Iceta, i ens hem de preparar a consciència per poder guanyar les eleccions”, ha conclòs.

 

 

Paraules clau: