“L’educació ha de ser un element central del pla de reconstrucció”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Niubó, Marín, Moret i Parlon consideren que Educació s’ha de coordinar amb els ajuntaments i no limitar-se a “passar-los la pilota”

La secretària d’Educació del PSC, Esther Niubó, ha afirmat avui que “l’educació ha de ser un element central del pla de reconstrucció. Té molt a veure amb el combat contra l’exclusió, contra la segregació i contra  la bretxa digital. Seguim esperant que hi hagi un lideratge del departament perquè aquest dret a l’educació pugui ser exercit amb equitat. Però de moment  l’únic que ha fet és descarregar tota la responsabilitat als municipis i els ajuntaments”.

 

“Continuem sense saber amb quants professors es comptarà  i què es farà per pal·liar la bretxa digital, perquè molts alumnes encara no estan connectats. Tenim la necessitat d’habilitat espais per a l’alumnat. El Govern ha d’entomar les seves responsabilitats i que tingui en compte els ajuntaments més enllà de passar-los la `pilota. Hi ha d’haver una inversió extraordinària per afrontar l’emergència”, ha afegit.

 

Niubó ho ha dit en una roda de premsa telemàtica juntament amb la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret. Núria Marín ha afirmat que “les desigualtats en l’accés a l’educació ha estat un dels aspectes més negatius d’aquesta crisi sanitària i cal corregir de forma immediata aquesta esquerda social i educativa. Necessitem un model educatiu universal que garanteixi la igualtats ‘d’oportunitats i també cal garantir la continuïtat de les beques menjador”.

 

Núria Parlon ha assenyalat que “una situació d’emergència no ha de ser incomptable amb la interlocució. Però això és el que ha passat aquests dies. El principal problema que ens estem trobant és la falta d’interlocució perquè hi ha hagut massa improvisació tant en la gestió del final de curs com en la preparació de les activitats d’estiu. És fonamental saber quins són els plans de la conselleria. No és de rebut que a dia d’avui tinguem molts problemes per parlar amb els serveis territorials”.

 

Lluïsa Moret ha dit que “estem parlant d’un dret fonamental que és l’educació. Són serveis essencials i com a tals s’han de tractar. Ens hem ofert a Educació per treballar des de la cogovernança i sempre posant èmfasi en les famílies més vulnerables. Parlem d’un dret que serveix per reduir les desigualtats i ara és més necessari que mai”.

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: