Iceta a Torra: "Faci honor al seu compromís d'aclarir l'horitzó electoral"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El líder del PSC retreu al president de la Generalitat el balanç de dos anys de govern absolutament perduts pel país

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que “hauria de fer honor al seu compromís d’assenyalar clarament quin és l’horitzó electoral”; "reconeixem plenament la seva capacitat de convocar eleccions i, per tant, quedi clar, no li estem demanant eleccions, això depèn de vostè, però sí li estem demanant que faci honor al seu compromís d'explicar a la societat catalana quan tindrà l'oportunitat de decidir qui ha d'encapçalar la nova etapa política que vostè mateix reclamava en donar la legislatura per esgotada" el passat 29 de gener.

 

Per Miquel Iceta, que ha recordat que el neguit sobre un eventual rebrot de la pandèmia a la tardor que dificultaria una convocatòria electoral ha empès als presidents d’Euskadi i Galícia a convocar eleccions pel mes de juliol, ha destacat també “la manca de cohesió interna d’aquest Govern i la gestió realitzada en els darrers dos anys”.

 

Miquel Iceta ha aprofitat la seva intervenció en el debat sobre els canvis al Govern per fer balanç i recordar que s’han aprovat 18 lleis al Parlament, només 6 de les quals presentades per l’Executiu Torra-Aragonès (incloses les dues de pressupostos). “Catalunya ha tingut els pressupostos prorrogats 4 vegades. I els recentment aprovats estan ja depassats entre d’altres coses per la crisi del coronavirus”.

 

“Durant aquests dos anys, President, l’economia productiva no ha rebut prou impuls, les desigualtats socials han augmentat i s’han deteriorat els serveis públics”, ha destacat el líder dels socialistes catalans, que ho ha il·lustrat amb alguns exemples com l’augment de les llistes d’espera, la minsa inversió en educació o el fracàs en el desplegament de la renda garantida de ciutadania, que només es percebuda per 1 de cada 10 persones que es troben en risc d’exclusió social.

 

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: