Actualitat

Núria Marín demana a la Generalitat consens polític per als projectes educatius pendents

6 octubre 2022

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha demanat al Departament d’Educació “el mateix consens polític” que va fer possible salvar l’Acadèmia Cultura i garantir la seva continuïtat i la del seu projecte educatiu al barri de la Torrassa, per assolir la rehabilitació de les escoles del pla d’urgència, la substitució dels mòduls de les escoles Paco Candel i Maria Miret per edificis i la creació de nous centres educatius a la Florida, les Planes, el Centre i Sant Josep. També ha demanat a la Generalitat que faci de la formació professional “una veritable aposta per la inserció laboral”.

Marín ha fet aquesta petició durant la lliçó inaugural del curs 2022-2023: Aprendre a L’Hospitalet per un futur d’oportunitats, que s’ha celebrat a l’Auditori Barradas.

L’alcaldessa ha dit que a l’Hospitalet “les circumstàncies socioeconòmiques no marquen l’educació de ningú ni les seves possibilitats d’accés al món laboral”. I ha continuat afirmant que “som una ciutat educadora” i tot i no tenir competències “hem incrementat un 9,5% el pressupost que destinem a projectes per acompanyar la comunitat educativa i contribuir a l’èxit escolar i a la cohesió social”. En aquest sentit, ha citat com a exemples el programa d’auxiliars de conversa en anglès, Fem tàndem L’H i el projecte recentment posat en marxa d’alfabetització digital de les famílies.

L’alcaldessa ha tancat la seva intervenció agraint l’esforç i el compromís dels equips directius, professorat i personal no docent, així com el suport de les famílies, per fer possible el dia a dia dels centres.

La ponència de l’acte, “Les teves eleccions + les teves accions = el teu futur” ha anat a càrrec de Sandra Uve, il·lustradora, divulgadora científica i artística des de la perspectiva de gènere i escriptora. Durant la seva exposició, ha parlat de la motivació i de la importància dels algoritmes i ha fet un repàs per algun dels noms propis de científiques i investigadores que les bibliografies curriculars i lectures recomanades no recullen però que amb els seus descobriments i aportacions han canviat el món.

Entre d’altres, Sandra Uve ha col·laborat amb publicacions com La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Time Out, Playboy i Rolling Stone i amb diferents mitjans audiovisuals. Com a escriptora, ha publicat novel·les gràfiques i llibres il·lustrats. Com a artista plàstica ha exposat al Centre d’Arts Santa Mònica i a l’Espai Francesca Bonnemaison. Una altra part important de la seva activitat ha estat la documentació de 3.700 dones inventores al llarg de la història. El 1998 va guanyar el premi a la millor revista al Saló Internacional del Còmic de Barcelona i el 2021 al Premi Creu Casas, de l’Institut d’Estudis Catalans, per la tasca de fer visibles dones de ciència i tecnologia de totes les èpoques.

Reconeixement personal que es jubila

Com és tradicional, en el decurs de l’acte s’ha fet un reconeixement institucional a la tasca del professorat i del personal no docent que s’ha jubilat al llarg del curs anterior, en aquest cas, 53 persones. L’alcaldessa els ha agraït la seva “dedicació i la seva resiliència” per haver hagut d’afrontar, al final de la seva etapa laboral, diferents situacions d’incertesa com ara la pandèmia.

🗞️ Noticia publica a El Far: https://bit.ly/3fORGE0