Actualitat

Jaume Collboni i David Escudé presenten el projecte de renovació del Centre Municipal de Vela

5 agost 2022

Jaume Collboni i David Escudé presenten el projecte de reforma del Centre Municipal de Vela
  • La remodelació integral d’aquest centre esportiu creat pels Jocs Olímpics del 92 i la creació d’una nova sala polivalent estaran llestes el primer trimestre de 2024
  • Cada any, unes 18.000 persones gaudeixen de les activitats nàutiques del Centre Municipal de Vela. Més de 110.000 escolars hi han practicat vela des de la seva posada en marxa
  • La nàutica popular és un dels eixos principals del projecte de transformació del Port Olímpic, juntament amb l’economia blava i la gastronomia

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte de remodelació integral del Centre Municipal de Vela, que suposa una inversió de 4,2 milions d’euros. El projecte tindrà lloc en el marc de tota la transformació del Port Olímpic, i serà gestionat per l’Institut Barcelona Esports (IBE).

Obres de remodelació integral

Contempla la remodelació integral d’aquesta instal·lació esportiva per potenciar la nàutica popular, com un dels eixos centrals del projecte del nou Port Olímpic. La licitació de les obres comença el proper mes d’octubre. D’aquesta manera, la previsió és que els treballs estiguin llestos el primer trimestre de 2024.

El primer tinent d’alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, ha assenyalat que “el Port Olímpic continua avançant en la seva transformació amb horitzó a la Copa Amèrica 2024”.

Conectar la ciutadania amb el mar

Inaugurat l’any 1992, en el marc dels Jocs Olímpics, el Centre Municipal de Vela es va projectar amb l’objectiu d’esdevenir el punt de trobada entre els esports nàutics i la ciutadania. “És amb aquest objectiu que l’Ajuntament de Barcelona entoma aquesta reforma. Volem que la ciutadania connecti de nou amb el mar. I volem que ho facin des d’aquí, des del nou Port Olímpic en el que estem treballant”, ha explicat Collboni.

Una reforma imprescindible

En aquest mateix sentit, el regidor d’Esports, David Escudé, ha assegurat que l’objectiu és aconseguir que el Centre Municipal de Vela continuï sent la porta a les activitats nàutiques pels barcelonins i les barcelonines. “La reforma d’aquest espai tan emblemàtic pel mon nàutic és imprescindible, precisament en aquest moment clau de la vela a Barcelona, amb la proximitat de la Copa Amèrica 2024”, ha afegit.

També, des de l’Institut Barcelona Esports es treballa per potenciar la vela lleugera entre la ciutadania. Cada any, unes 18.000 persones utilitzen aquestes instal·lacions. Des de la seva posada en marxa, més de 110.000 alumnes d’escoles de l’àrea metropolitana hi han practicat vela.

Eficiència, sostenibilitat i accessibilitat      

A més, amb l’objectiu d’acostar la ciutadania als esports nàutics, el Centre Municipal de Vela té previst realitzar una reforma integral de l’edifici. Principalment, l’objectiu és augmentar la seva oferta de serveis, així com una adequació de totes les instal·lacions amb criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat. Per això, el projecte es planteja en dues vessants diferents. D’una banda, la millora de les seves instal·lacions. D’altra banda, la construcció d’una nova sala polivalent, situada a la part superior.

Nova sala polivalent

Primerament, la nova sala polivalent està concebuda com un espai diàfan. Serà adaptable a les necessitats de les persones usuàries del port, el Centre Municipal de Vela i el mateix Ajuntament de Barcelona. Així, aquesta sala disposarà d’una bona accessibilitat i unes vistes al mar immillorables.

Millora de les instal·lacions

Finalment, la rehabilitació del Centre Municipal de Vela també inclou la reparació de les diferents patologies aparegudes al llarg dels anys. Com per exemple la carbonatació del formigó i les filtracions d’aigua.

La transformació del Port Olímpic, amb horitzó 2024

La remodelació del Centre Municipal de Vela suposa un pas més en el procés de transformació del Port Olímpic. Sobretot, aquesta transformació té com a prioritat fer del Port Olímpic un espai obert que integri a la ciutadania. I en això, el Centre Municipal de Vela hi té un paper destacat.

Més informació/font: Servei de premsa de l’Ajuntament de Barcelona

Imatge: Ajuntament de Barcelona