Actualitat

El PSC d’Alfarràs rebutja la modificació de les taxes municipals per 2022

13 octubre 2021

El PSC d’Alfarràs rebutja la modificació de les taxes municipals per 2022
El portaveu del grup municipal, Kleber Esteve, assegura que “ens trobem amb un govern que enlloc d’estar al costat de la gent, de les empreses i comerços, els escanya”

El PSC d’Alfarràs rebutja la modificació de les ordenances fiscals que ha aprovat l’equip de govern per l’any 2022.

El portaveu del grup municipal, Kleber Esteve, ha criticat que “any rere any, ens trobem amb un govern que enlloc d’estar al costat de la gent, l’escanya amb pujades abusives de les taxes” i ha recordat que “no tenint suficient amb l’augment abusiu i injust de l’any passat, ara tornen a presentar una modificació que serà inassumible en molts casos”.

En aquest sentit, Esteve ha apuntat que “ara que ens trobem en els inicis de la sortida del Covid i de la recuperació econòmica, després dels efectes de la pandèmia també en l’economia de moltes famílies, comerços locals i empreses, el que cal és encarar aquest temps de transformacions socials, econòmiques i digitals estant al costat de la gent”.

Per això, ha dit, “no podem entendre ni donar suport a decisions com relegar a només el 25% la bonificació per la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum, una bonificació aquesta irrisòria en moments en que l’aposta ha de ser ferma per impulsar aquests sistemes d’autoconsum” a les llars i  on es vol impulsar des de Europa l’eficiència i eficàcia energètica i contribuint així també a la baixada de la petjada de CO2 . A més, Esteve ha lamentat que “mantinguin les tarifes i el sistema d’aplicació de la taxa  d’escombraries del Porta a Porta, aplicant un impost de 123 euros de manera lineal a tots per igual, el que suposa que ni és una taxa igualitària ni es equitativa” per als veïns d’Alfarràs.

Esteve també volgut aclarir que “en cap cas l’anterior govern municipal va implantar aquesta nova taxa de la recollida d’escombraries del porta a porta, tal i com es va insinuar en el darrer ple. Aquesta imposició als veïns i veïnes d’Alfarràs és responsabilitat única i exclusiva de Junts x Alfarràs, que ho va proposar i aprovar a l’inici de l’actual mandat”. És més, ha recordat Esteve, “des del grup socialista vam proposar un altre sistema, més equitatiu i igualitari per  tots i totes, que va ser rebutjat per l’equip de govern”.

Finalment, el portaveu socialista ha criticat que “apliquin també un augment desmesurat de la taxa per a les carpes al carrer, que passa a ser de 115 euros, a més de retirar la bonificació que hi havia establerta fins ara”.
Kleber Esteve ha conclòs que “des del grup del PSC ens oposem a aquests augments que no fan més que agreujar encara més la delicada situació econòmica en la que es troben moltes empreses, comerços locals i famílies”.