Actualitat

Formació Professional: la prioritat

20 setembre 2022

Fran Belver, portaveu GMS
Article d'opinió de Fran Belver, portaveu del Grup Municipal Socialista

Iniciem un nou curs, de nou sota la ineptitud, repetida durant tot el mandat, del Departament d’Educació, que destaca per continuar tenint una falta de previsió i planificació davant la Formació Professional (FP).

L’FP és un pilar clau del sistema educatiu, cal dotar-lo de recursos per atendre la demanda de l’alumnat i donar resposta al mercat laboral, però degut a la nefasta gestió de l’oferta de places, 20.000 alumnes a tota Catalunya no tenen lloc on poder estudiar, i si l’acaben trobant no serà ni als estudis, ni als centres que havien posat com a primera opció.

Catalunya ha d’oferir una educació de qualitat, planificada i amb els recursos necessaris, en línia amb la nova llei estatal, i donant respostes a la societat, actuant contra l’abandonament escolar dels i les joves (17,4% a Catalunya).

Tot i que no coneixem les dades exactes a la nostra ciutat, per la manca de transparència del Departament, que no ens les facilita, l’Hospitalet continuarà apostant per una FP motor de l’economia i element estratègic del progrés de la ciutat, actuant de manera transversal al consistori, treballant en el Pacte Local per l’Ocupació i l’Educació i el Pacte de Ciutat, apostant per l’FP DUAL i vinculada als sectors emergents.

Si no disposem d’una educació que garanteixi la igualtat d’oportunitats, si la improvisació és una constant en el Departament d’Educació, sense una bona planificació… L’educació mai serà una prioritat.

Article del Diari de L’Hospitalet: https://bit.ly/3dp1zHv