Actualitat

17.901 persones de les nostres comarques ja s’han beneficiat del bo social elèctric

16 novembre 2022

ESPERANÇA, PROGRÉS I AIRE FRESC
17.901 persones de les comarques tarragonines ja s’han beneficiat del bo social elèctric que ha impulsat el Govern progressista del president Pedro Sánchez.

El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha donat a conèixer avui que segons les darreres dades oficials un total de 17.901 persones de les comarques tarragonines ja s’han beneficiat del bo social elèctric que ha impulsat el Govern progressista del president Pedro Sánchez.

Cal recordar que aquest bo social té com a objectiu protegir les famílies econòmicament més vulnerables i evitar la pobresa energètica, amb més motiu en els casos en què hi ha nens i nenes menors d’edat a càrrec.

“Vàrem dir i estem complint que no deixaríem ningú a la cuneta, abandonat a la seva dissort. Aquest és un Govern que defensa els interessos de les classes mitjanes i populars treballadores, la immensa majoria social del país. Així, aquest bo social ha permès, per exemple, descomptes del 65% fins al 80% de les factures de la llum, gas, etc. a les famílies que estan patint de ple els efectes de la crisi energètica atiada per l’agressió de Putin contra Ucraïna”, ha afirmat Joan Ruiz.

El diputat tarragoní ha asseverat que “aquí és on es demostra la diferència real entre un Govern progressista i socialista envers la dreta reaccionària que representen PP i Vox. El Govern de Pedro Sánchez, en temps de dificultats, estén un escut social per protegir la ciutadania, el Govern del PP –en canvi- o no feia res o, pitjor, impulsava una reforma fiscal per beneficiar als gran evasors econòmics en plena crisi econòmica.”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha assegurat que “malgrat els atacs constants de la dreta política, mediàtica i econòmica el Govern mantindrà el pols davant d’aquells que, com veiem aquests dies a Madrid, prometen que baixaran els impostos sense explicar les dramàtiques conseqüències socials que això té després, per exemple, a la sanitat pública. El Partit Socialista mai trairà el seu compromís amb la gran majoria social d’aquest país”, ha reblat.

Així mateix Joan Ruiz ha contraposat aquesta acció constant i eficaç del Govern de Pedro Sánchez amb “la paràlisi absoluta que demostra el Govern d’ERC a la Generalitat, incapaç no ja d’aprovar els pressupostos sinó ni tan sols d’impulsar una negociació real amb la resta de forces polítiques capaç d’aprovar-los.”

El Govern darrerament ha decidit ampliar les ajudes del bo social per continuar protegint la ciutadania davant dels efectes alcistes dels preus de l’energia derivats de la guerra d’Ucraïna. Aquestes ajudes seguiran vigents mentre no es rebaixin els costos internacionals de l’energia.