Una nova política per a un nou temps

Des del PSC som conscients d’aquests reclamacions ciutadanes i hem actuat en conseqüència. Des del govern de José Montilla es va aprovar la Llei de Consultes Referendàries i des de l’oposició hem ajudat a aprovar la Llei de Consultes No Referendàries, i creiem en la seva plena constitucionalitat.

Malgrat els impediments dels governs de dretes, el PP amb els seus continus recursos al Tribunal Constitucional contra totes les formes de participació i CiU menystenint la Llei de Consultes Referendàries, les forces progressistes continuarem buscant mecanismes de participació ciutadana que vagin més enllà d’un vot en una urna cada quatre anys.

La creació de governs municipals oberts o els pressupostos participatius han estat formes d’expressió ciutadana promogudes pels nostres governs.

Som conscients que si les institucions han de ser més participatives, també ho han de ser els partits polítics. Per això des del Partit dels Socialistes de Catalunya sempre hem tingut un compromís amb la participació i així ho hem demostrat: la creació de sectorials, la figura dels simpatitzants i l’establiment de processos de primàries per a l’elecció de candidats i candidates. Però hem de continuar avançant i el nou pas que hem de fer és obrir el partit. Els partits polítics som un mecanisme que ha de servir a la ciutadania i amb aquest compromís iniciem una nova etapa més participativa al PSC, que no serà possible sense el suport ciutadà.

Benvinguts i benvingudes!